Az egyik kedvenc gyümölcsünk az alma. Mindig van belőle a kamrában, hiszen egy jó házi almás süteményhez semmi sem ér fel. Ugyanakkor van még valami, amit almából készíthetünk: almaecet. Számos bizonyított egészségügyi előnye van, így egy valódi elixír – ha otthon készítjük.

Almaecet
Saját ecetet készíteni nagyon egyszerű. Csak egy séta a kertbe, az almafához és néhány perc szükséges hozzá. Azután pedig egy jó nagy adag türelem, míg beérik.
Hozzávalók:
- 200 g bio alma
- 400 ml víz
- 2 teáskanál cukor
- 15 ml almaborecet
Elkészítés:
Keverjük a cukrot a vízhez, amíg fel nem oldódik.
Öntsük hozzá az almaborecetet, majd az egész keveréket egy sterilizált befőttesüvegbe.
Tegyük a négyfelé vágott almát is az üvegbe, hogy a folyadék ellepje.
Fedjük le az egészet tiszta ruhával és hagyjuk 3 hétig a kamrában.
Az első 4 nap során minden reggel keverjük meg, 3 hét után pedig szűrjük le a keveréket és tegyük át egy másik befőttesüvegbe.
Hagyjuk még 4 hétig a kamrában felhasználás előtt.