C-vitaminban gazdag alapanyagok megfázás ellen

C-vitamin, gyümölcs, zöldség
Vágólapra másolva!
Egyre jobban érezzük a levegő csípősségét és az utcára lépve hamarosan meglátjuk a leheletünket is. Az idő változik. Ahogy egyre jobban megyünk bele az őszbe, úgy leszünk egyre inkább kitéve a megfázásnak és az influenzának. Érdemes elkezdeni már most a felkészülést a következő alapanyagokkal.
Vágólapra másolva!

A C-vitamin arról ismert, hogy erősíti az immunrendszert. A következő élelmiszerek pedig arról, hogy sokat tartalmaznak belőle

– más tápanyagokkal és antioxidánsokkal egyetemben.

Az első a citrusfélék csoportja, mint a narancs, a grapefruit vagy a citrom. Egy normál méretű narancs 60 mg C-vitamint tartalmaz. Napi 60-80 miligramm elfogyasztása az alap. Ezt érdemes növelni a vírusos időszakban.

Forrás: Shutterstock

A paradicsom a legtöbb ember hűtőjében vagy kamrájában ott pihen és gyakran kerül az asztalra is. Ez különösen a változó időjárási viszonyok között fontos.

Így van ez a káposztával, a karfiollal, a brokkolival és kelbimbóval is, amelyek szintén gazdagok C-vitaminban.

Persze nem szabad elfeledkezni a pritamin paprikáról sem, amely nemcsak tápanyagok kiváló forrása, de egy rendkívül sokoldalú zöldség, ami az elkészítés és felhasználás módját illeti.

A következő alapanyag a kivi.

Az egyszerre édes és savanyú gyümölcs az egyik kedvencünk az őszi-téli időszakban. De ott a csipkebogyó, a goji bogyó, a fekete áfonya, az acerola és a homoktövis is, amelyek a leginkább kiemelkednek ebből a felsorolásból.