Ha nem szereti a karfiolt, ezt a receptet akkor is imádni fogja

karfiol
Vágólapra másolva!
Valljuk be, a karfiol nem tartozik épp a kedvenc zöldségeink közé. Legalábbis sokunk így van vele. Inkább a tányér szélére piszkáljuk, minthogy megegyünk. Ám itt van ez a recept: tartalmaz ugyan karfiolt, mégis a kedvencünkké válik majd.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Pexels

Karfiolos brownie

Hozzávalók

  • 113 g csokoládécsipsz vagy étcsokoládé
  • 70 g kókuszolaj
  • 2 evőkanál krémsajt, lágyítva
  • 128 g cukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 csésze nyers karfiol, pürésítve
  • 264 g mandulaliszt
  • 40 g holland kakaópor
  • egy csipet sütőpor
  • egy csipet só

A tetejére:

  • 64 g csokoládécsipsz
  • 1 teáskanál kókuszolaj

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.
Béleljünk ki egy 20 centiméteres, négyzetalakú tepsit sütőpapírral.
Tegyük a mikróba a csokoládécsipszet vagy az összetört étcsokoládét és a kókuszolajat 30 másodpercre. Utána indítsuk el újra 30 másodpercre, és tegyük ezt addig, amíg meg nem olvad.
Egy konyhai robotgéppel dolgozzuk össze a krémsajtot és a cukrot, adjuk hozzá egyenként a tojást, majd a karfiolt és dolgozzuk össze.
Egy másik tálban keverjük össze a mandulalisztet, a kakaót, a sütőport és a sót. Öntsük a száraz alapanyagokat a krémsajtos keverékbe és dolgozzuk össze.
Ha a tészta jól összeállt, keverjük hozzá a csokoládét egy spatulával.
Öntsük az egészet a tepsibe és süssük 25 percig, vagy tűpróbáig.
Közben a mikróban olvasszuk meg a csokoládécsipszet és a kókuszolajat. Keverjük jól össze, azután csepegtessük a brownie tetejére.
Máris tálalhatjuk.