3 különleges forró csokoládé a hideg napokra

forró csokoládé
Vágólapra másolva!
Egy hideg reggelen nincs is jobb egy pohár forró csokoládénál: meleg ölelésbe burkol és édesen kényeztet. Ezúttal három olyan receptet hoztunk, amelyben egy-egy titkos hozzávaló teszi még izgalmasabbá kedvenc italunkat.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Vörösboros forró csokoládé

Hozzávalók:

  • 440 g csokoládécsipsz
  • 30 g kakaópor
  • 100 g cukor
  • egy csipet só
  • 1 440 ml tej
  • 1 üveg vörösbor, mint titkos hozzávaló
  • pillecukor és csokoládéforgács a tálaláshoz

Elkészítés:
Keverjük össze a csokoládécsipszet, a kakaót, a cukrot, a sót, a tejet és a bort, és főzzük 1 órán át.
Keverjük meg 20 percenként.
Öntsük a forró csokoládét bögrékbe, tegyünk a tetejére mályvacukrot és szórjuk meg csokoládéforgáccsal.

A következő receptért lapozzon tovább!