Ezért kellene több gyömbéres-kurkumás teát inni

gyömbéres kurkumás tea
Vágólapra másolva!
A gyömbér és a kurkuma önmagukban is nagyszerű gyógynövényként ismertek, ugyanakkor vegyítve még erőteljesebben hatnak. Nem mellesleg, isteni teát lehet belőlük készíteni.
Vágólapra másolva!

A gyömbéres-kurkumás tea többek között mangánt és vasat tartalmaz. A mangán támogatja a csontok egészségét, szabályozza a vércukorszintet, segíti az anyagcserét és például a fehérjék felhasználását. Sőt, még a koleszterinszint szabályozásában is van szerepe.

A vas segíti az oxigén szállítását és felveszi a harcot a vérszegénység ellen.

Hozzájárul továbbá a fáradékonyság csökkentéséhez is, mivel a vashiány miatt alacsony lesz az energiaszint.

A gyömbéres-kurkumás teát gyulladásgátló italnak is nevezik.

A világ számos kultúrájában a gyömbért és a kurkumát is általános gyulladásgátlóként használják, például az ízületi gyulladás kezelésére.

A gyömbéres-kurkumás teát gyulladásgátló italnak is nevezik Forrás: Shutterstock

Egy kínai tanulmány kimutatta, hogy a kurkumin elősegíti az inzulintermelést és hatással van az inzulinérzékenységre. Sőt, a malajziai Erdészeti Kutatóintézet kutatói megállapították, hogy a gyömbér és a kurkuma

megakadályozhatja a rák kialakulását és a daganat növekedését.

Ezen túlmenően az indiai Ipari Toxikológiai Kutatóközpont kutatói megállapították, hogy a gyömbér-kurkumatea olyan vegyületeket tartalmaz, mint a vallinoidok, a zingerone, a shogaolok, a gingerolok és a paradollok, amelyek szintén védelmet nyújthatnak a rákos megbetegedések ellen.

Emellett a tea még az emésztésre is jó. Megnyugtatja a gyomrot, megkönnyíti az emésztést és stimulálja az epetermelést. Mindkét gyógynövény enyhítheti a gyomorpanaszokat, az émelygést és a hányingert.

A tea elkészítésének számos módja van. Először forraljunk fel egy bögre vizet, azután keverjünk hozzá 2 teáskanál kurkumát és 1 teáskanál reszelt gyömbért. Csökkentsük a hőt és főzzük 10 percig a keveréket. Ízesítsük ízlés szerint.

Ugyanezt elkészíthetjük tejjel is. Keverjünk össze 1 teáskanál őrölt kurkumát 1 teáskanál reszelt gyömbérrel. Melegítsünk fel egy bögre mandulatejet, de ne forraljuk! Öntsünk egy keveset a keverékre, jól keverjük meg, azután öntsük rá a maradék tejet is.