
Grillezett padlizsán
A grillezett padlizsán salsa verde szósszal még finomabb. Elkészítése rendkívül egyszerű, kalóriatartalma alacsony és a legjobb, hogy gluténmentes is.
Hozzávalók a padlizsánhoz:
- 3 padlizsán, hosszában négyfelé vágva
- olívaolaj
- ½ fejes saláta
Hozzávalók a salsa verde szószhoz:
- 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 2 savanyú uborka
- 1 evőkanál kapribogyó
- petrezselyem
- 1 evőkanál apróra vágott kapor
- 1 evőkanál apróra vágott tárkony
- ½ citrom reszelt héja és leve
- 1 evőkanál vörösborecet
- 1 evőkanál Dijon-mustár
Elkészítés:
Grillezzük meg a padlizsánszeleteket.
Közben készítsük el a szószt. Tegyük egy aprítógépbe a fokhagymát, a savanyú uborkát, a kapribogyót és dolgozzuk össze.
Adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, 1-2 evőkanál vize, a fűszereket és a többi hozzávalót. Aprítsuk tovább.
Tegyünk minden tányérra a salátából, tegyük rá a grillezett padlizsánt és tegyünk rá a szószból is.