A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Grillezett padlizsán

A grillezett padlizsán salsa verde szósszal még finomabb. Elkészítése rendkívül egyszerű, kalóriatartalma alacsony és a legjobb, hogy gluténmentes is.

Hozzávalók a padlizsánhoz:

  • 3 padlizsán, hosszában négyfelé vágva
  • olívaolaj
  • ½ fejes saláta

Hozzávalók a salsa verde szószhoz:

  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 2 savanyú uborka
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • petrezselyem
  • 1 evőkanál apróra vágott kapor
  • 1 evőkanál apróra vágott tárkony
  • ½ citrom reszelt héja és leve
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1 evőkanál Dijon-mustár

Elkészítés:
Grillezzük meg a padlizsánszeleteket.
Közben készítsük el a szószt. Tegyük egy aprítógépbe a fokhagymát, a savanyú uborkát, a kapribogyót és dolgozzuk össze.
Adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, 1-2 evőkanál vize, a fűszereket és a többi hozzávalót. Aprítsuk tovább.
Tegyünk minden tányérra a salátából, tegyük rá a grillezett padlizsánt és tegyünk rá a szószból is.