Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük egy konyhai aprítógépbe a citromlevet, a fokhagymát, az olívaolajat, a köményt, ½ teáskanál sót és dolgozzuk össze.
Adjuk hozzá a csicseriborsókat és keverjük 1 percig.
Lassan adjuk hozzá a vizet és keverjük addig, amíg krémes lesz.
Ízlés szerint adjunk még hozzá sót vagy egy kis csilipaprikát.
Próbáljuk meg feldobni gránátalmamagokkal. A ropogós, édes finomság extra ízt ad a humusznak. Bónusz, hogy a gránátalmának számos egészségügyi előnye van. Ha szeretjük a kissé savanykás aromát, akkor keverhetünk hozzá még egy kis frissen facsart citromlevet.
Nem szükséges leszűrni, hiszen még finomabb lesz a végeredmény a citromhúsdarabokkal.
Ideje elmerülni a fűszeres szekrényben! A paprika, a Cayenne-bors vagy a szumák nemcsak ízben, hanem színben is tökéletessé teszi a humuszt. Adhatunk hozzá továbbá friss apróra vágott
zöldhagymát, metélőhagymát, petrezselymet, rozmaringot vagy kaprot.
A pirított szezámmag pedig gazdag, diószerű ízt ad a humusznak, serpenyőben könnyű megpirítani.