10 másodperces trükkök, hogy még finomabb legyen a humusz

humusz
Vágólapra másolva!
A humusz egészséges és ízletes, hihetetlenül könnyű elkészíteni. Ugyanakkor nem mindenki szereti. Ezekkel a trükkökkel azonban még jobbá tehetjük az ízét, hogy még azok is beleszeressenek, akik eddig ki nem állhatták.
Vágólapra másolva!

Humusz

Hozzávalók:

  • 250 g főtt csicseriborsó
  • 60 ml friss citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 30 ml extra szűz olívaolaj
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • 30-40 ml víz
  • só és darált csilipaprika ízlés szerint

Elkészítés:

Tegyük egy konyhai aprítógépbe a citromlevet, a fokhagymát, az olívaolajat, a köményt, ½ teáskanál sót és dolgozzuk össze.
Adjuk hozzá a csicseriborsókat és keverjük 1 percig.
Lassan adjuk hozzá a vizet és keverjük addig, amíg krémes lesz.
Ízlés szerint adjunk még hozzá sót vagy egy kis csilipaprikát.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Hogyan lehet még finomabbá tenni az alapreceptet?

Próbáljuk meg feldobni gránátalmamagokkal. A ropogós, édes finomság extra ízt ad a humusznak. Bónusz, hogy a gránátalmának számos egészségügyi előnye van. Ha szeretjük a kissé savanykás aromát, akkor keverhetünk hozzá még egy kis frissen facsart citromlevet.

Nem szükséges leszűrni, hiszen még finomabb lesz a végeredmény a citromhúsdarabokkal.

Ideje elmerülni a fűszeres szekrényben! A paprika, a Cayenne-bors vagy a szumák nemcsak ízben, hanem színben is tökéletessé teszi a humuszt. Adhatunk hozzá továbbá friss apróra vágott

zöldhagymát, metélőhagymát, petrezselymet, rozmaringot vagy kaprot.

A pirított szezámmag pedig gazdag, diószerű ízt ad a humusznak, serpenyőben könnyű megpirítani.