Hogyan marad ropogós a savanyú uborka?

2019.10.26. 06:57

Vajon mi lehet az a titkos hozzávaló, amelynek köszönhetően szép zöld, ráadásul finom ropogós marad a savanyú uborka? Nagymamáink pontosan tudják, és azok a lányok és unokák is, akikre átszállt az örökség. De mi a helyzet azokkal, akik nem kapták meg ezt az információt útravalóként? Nekik most eláruljuk!

Először alaposan meg kell mosni az uborkát. Az előkészített befőttesüvegek aljára kaprot teszünk, majd belenyomjuk az uborkákat. Ezt követően elkészítjük a levet a szokott módon: 1 l víz, 4 evőkanál só, 2 dl ecet, 4-5 gerezd fokhagyma, 10-12 babérlevél, ízlés szerint 2 evőkanál fekete bors, 2 evőkanál mustármag és 2 evőkanál kapormag,

fél teáskanál szódabikarbóna és fél teáskanál borkén 450 g uborkához.

Ezt a keveréket összeforraljuk, majd miután lehűlt, ráöntjük az uborkára. Az üvegre celofánt teszünk, rá a kupakot és így tesszük el télire. És hogy mitől marad ropogós és szép zöld?

Az ecetes lébe csempészett borkéntől és szódabikarbónától.

Ez az a titkos hozzávaló, pontosabban titkos hozzávalók, amelyeknek használata nagymamáinknak még evidens, nekünk azonban már talán tanulni kell.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: