Így marad zöld az avokádó húsa egész évben

2019.10.30. 08:59

Akik szeretik az avokádót, gyakran találkoznak azzal a jelenséggel, hogy a húsa hamar megbarnul – elrontva ezzel az étkezés élményét. Egy hozzáértő édesanya azonban felrobbantotta az internetet a trükkjével. E szerint egy évig is zöld marad az avokádó.

Az ausztrál édesanya a Slow Cooker Recipes & Tips Facebook-oldal tulajdonosa. Nemrég posztolt egy képet, amin egy

sütőpapírral kibélelt sütőlap látható rajta avokádószeletekkel.

Elmondása szerint mindig szeletekre vágja a gyümölcsöt, sütőlapostól beteszi a fagyasztóba, azután átteszi egy fagyasztózsákba.

Hallottam, hogy lehet kapni fagyasztott avokádót, de nem találtam sehol. Szóval arra gondoltam, miért ne fagyasszam le én? Elképesztően jól működik. Veszek egy friss avokádót, felvágom, kiveszem a magot és feldarabolom. Sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem és lefagyasztom

– magyarázza az édesanya.

Azt javasolja, hogy csak egy napig hagyjuk a fagyasztóban a sütőlapon. Felhasználás előtt hagyjuk egy kicsit kiengedni és máris készíthetünk belőle smoothie-t vagy szendvicskrémet.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: