Libadalom Etyeken: ezért kell ludat és újbort szerezni Márton-napjáig

2019.10.30. 08:49

Ismét Libadalom lesz november 9-én Etyeken, a Gasztrosétányon! Ínycsiklandó libás ételek, újbor, forró italok és a rendkívül népszerű libafuttatás várja az éhes, szomjas és kikapcsolódásra vágyó érdeklődőket!

A rendezvény rajongóinak már ismerős lehet a szlogennek választott közmondás:

„Aki Márton napján ludat nem eszik, ehetik az bármit, mégis éhezik. Aki Márton napján újbort nem iszik, az egész évben szomjazik."

Etyeken ez a veszély keveseket fenyeget, érdemes tehát csatlakozni hozzájuk és végigkóstolni a kínálatot.

Lesz libaleves lúdgége tésztával, sült liba- és kacsacomb, libamájpástétom és Márton-napi diós kifli is, hogy csak pár ínyencséget említsünk.

Természetesen ezúttal is megrendezik a libafuttatást, amelyre a helyszínen lehet nevezni saját „tuninglibával" vagy a szervezők által hitelesített szérialibával. A feladat, hogy tollas barátunkat végig kell terelni a szőlőtőkék határolta Etyekringen!

Forrás: Libadalom

A Libadalom pincéinek programja és kínálata:

1. Gingalló Csokoládéműhely

  • Nyitott műhely forró csokival 12.00-18.00 óráig
  • Különleges kézműves csokoládék és bonbonok
  • 15:00 és 16.30 óra: csokikészítő bemutató kóstolóval

2. Aubergine Pince

  • Sütőtökkrémleves, tépett libaszendvics és zsírjában sült mennyei libamáj
  • Barbecue oldalas és csirkecomb a smokerből amerikai káposztasalátával

3. Desszert Pince

  • Frissen sült Márton-napi diós kifli
  • Szilvalekváros rácsos pite és vörösboros csokitorta

4. Milán Pince – Zalán Faház

  • Falusi libaleves lúdgége tésztával
  • Kemencében sült sólet füstölt libacombbal
  • Sült liba- és kacsacomb pezsgős káposztával
  • Forralt bor, házi limonádék és sütemények

5. Erdélyi Ízek Udvara

  • Libahúsos csorba és libasült részeges káposztával
  • Libatepertős pástétom kakukkfűvel és faszenes miccs
  • Tarpa pálinkák és a Sobol pincészet borai

6. Árpás Laci Sonkamester Pincéje

  • 2 évig érlelt, pácolt, szárított sonkakülönlegességek
  • Délvidéki ízek: töltött libanyak, ropogós libacomb, lilakáposzta és hagymás törtburgonya

7. Halmi Pince

  • Borok, pálinkák, szörpök kóstolója és vására
  • Hangolódás a közelgő téli estékre: csipkebogyótea, szörp és lekvár

8. Château Újhegy:

  • Libakocsonya és újházi libaleves lúdgége tésztával
  • Sous vide libacomb almás-pezsgős lila káposztával
  • Tépett libamelles hamburger rukkolával, pirított májjal

9. Kácsor „Kíra" Pince

  • Régi és újborkóstoltatás, forralt bor és gyümölcspálinkák
  • Sült libacomb, libatepertőkrémes kenyér és házi sütemények
  • Alma-, körte- és dióvásár

10. Tátrai Pincészet

  • A pincészet borainak kóstolója és vására

11. Rezeda Terasz

  • Libabecsinált és fokhagymakrémleves sajtos krutonnal
  • Libamájpástétom borzselével és Márton-napi libásrétes borsodóval
  • Füstölt libamellel tálalt ludaskása
  • Konfitált libacomb röszti burgonyával, mézes sült almával
  • Sütőtökös burgonyatócsni sajttal és tejföllel

12. EtyekVin

  • Libaleves és libatepertőkrémes-kenyér lila hagymával
  • Grillételek, forralt bor és meleg italok
  • Kézműveskedés gyerekeknek és felnőtteknek

13. Debreczeni Pince: Debreczeni - Ferenczi Családi Borászat (Etyek és Szekszárd)

  • 12.00-16.00 óra: harmonikazene
  • Etyeki és szekszárdi borok kóstolója és vására – újborkóstoló, forralt bor
  • Libaaprólék-leves és libahúsos palacsintatekercs
  • Tepsiben sült kacsacomb
  • Töltött libanyak lila hagyma lekvárral és „Libaropi"
  • Pecsenyezsíros- és libatepertőkrémes-kenyér

14. Dvorák Pince

  • Tárkonyos libaraguleves, ludaskása és töltött libanyak
  • Sült kacsacomb párolt káposztával és sült libakolbász, kacsapita

15. Etyeki Sajtútállomás

  • Sajtkülönlegességek kóstolója és vására, raclette

16. Rókusfalvy Birtok

  • 11.00 óra Libafuttatás – lúdfutamra fel!
  • 11.30 óra: Pohárral a kézben, újborral a palackban – rendhagyó pincetúra
  • Ínyenc élményeket tálal a Rókusfalvy Fogadó: libaraguleves és fehércsokis cookie arany mazsolával
  • Újborkóstoló, forralt bor és forró tea
  • Esküvőkiállítás

A Libadalom Etyeken november 9-én lesz a Gasztrosétányon!

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: