Vacsora húsz perc alatt a hosszú hétvégére

2019.11.02. 15:29

Bár a hosszú hétvége jó sok szabadidővel kecsegtet, valójában teendők sora vár még ránk ez alatt a pár nap alatt. Kinek van kedve még a konyhában is több órát eltölteni? Ezzel a recepttel erre semmi szükség, ugyanis húsz perc alatt finom fogás kerülhet az asztalra. És a legjobb: még magunkra is marad egy kis idő.

Kolbászos tészta

Hozzávalók a cajun fűszerkeverékhez:

  • 3 evőkanál paprika
  • 2 evőkanál só
  • 2 evőkanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál fekete bors
  • 1 evőkanál fehér bors
  • 1 evőkanál hagymapor
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 evőkanál Cayenne-bors
  • 1/2 evőkanál kakukkfű

Hozzávalók a tésztához:

  • 400 g füstölt kolbász, felszeletelve
  • 1 csomag tészta, megfőzve
  • 2 csésze tejszín
  • 2 teáskanál cajun fűszerkeverék
  • ½ csésze reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
Tegyük fel főni a tésztát, közben karikázzuk fel a kolbászt.
Keverjük össze a fűszer hozzávalóit és tegyük félre.
Pirítsuk meg egy serpenyőben a kolbászt, majd adjuk hozzá a tejszínt és a fűszerkeveréket. Hagyjuk felforrni.
Csökkentsük a hőt és főzzük még 3-4 percig, vagy amíg a keverék besűrűsödik.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a sajtot.
Tálaljuk a kifőtt tésztával.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: