Ez az egyik legsokoldalúbb dióféle

kesudió
Vágólapra másolva!
A kesudió az egyik legsokoldalúbb dióféle. Bár alacsonyabb a rosttartalma és magasabb a szénhidráttartalma, mint unokatestvéreinek, tele van fehérjével, zsírokkal és antioxidánsokkal. De vajon minden szempontból jót tesz a testünknek? Erre kaptuk meg a választ a múlt héten. Emellett persze arról is szó volt, hogy miért együnk sütőtököt, hogyan élezzük meg a kést és miért igyunk köményteát. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Így marad zöld az avokádó húsa egész évben

Akik szeretik az avokádót, gyakran találkoznak azzal a jelenséggel, hogy a húsa hamar megbarnul – elrontva ezzel az étkezés élményét. E szerint egy évig is zöld marad az avokádó.

Néhány ok, amiért nem érdemes elfeledkezni a kesudióról

Bár a földimogyoró és a mandula is finom, de most felejtsük el ezeket egy pillanatra. A kesudió ugyanis az egyik legsokoldalúbb dióféle az összes közül. Készülhet belőle krémes tej, desszert vagy akár vacsora is. Egyedi vajas íze miatt a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kedvelt nassolnivaló.

Forrás: Shutterstock

A diófélék, mint például a kesudió rendszeres fogyasztása csökkentheti a vérnyomást és a koleszterinszintet. Gazdag káliumban és B6-vitaminban, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez. Sőt, még az influenza ellen is hatékony lehet a benne lévő réz és vas miatt, amelyek támogatják az immunrendszer működését.

9 egészséges őszi zöldség, amit fogyasztanunk kellene

Vibráló színek és feltűnő formák – ez jellemzi az őszi betakarítást. Gondoljunk csak a tökre, a fehérrépára, a burgonyára vagy a sárgarépára. Íme 9 olyan zöldség, amely több figyelmet érdemel ősszel.

Ezért egyen sok sütőtököt

A sütőtök tele van olyan tápanyagokkal, amelyek fogyasztása elképesztő egészségügyi előnyökkel jár – mondja Lisa Jones, bejegyzett dietetikus. Arról nem beszélve, hogy könnyen hozzáadható az étrendhez és rendkívül sokoldalú.

Forrás: Shutterstock

A sütőtökben rengeteg béta-karotin van, amely a narancssárga színért felel. Ez egyfajta antioxidáns, amely felléphet a rákos megbetegedések ellen. Mivel a kálium, a C-vitamin és a rostok kiváló forrása, csökkentheti a vérnyomást.

Így nem marad kávéillatú a lehelete - videó

Bár szeretjük a kávét, a fogyasztás utáni kellemetlen lehelet bizony elég kínos. Persze bekaphatnánk egy rágót, de épp egy olyan tárgyalásra igyekszünk, ahol nem engedhetjük meg magunknak a rágózást. Mit lehet tenni?

Nincs ötlete, milyen desszerttel várja a vendégeket a hosszú hétvégén?

A hétköznapok rohanása miatt nem szívesen töltjük az időnket a konyhában. A hosszú hétvégén azonban végre megtehetjük! Kényelmesen felkelhetünk és nekiláthatunk a reggeli, na meg persze a desszert elkészítésének.

Forrás: pixabay.com

5 dolog, amit eddig talán nem tudott a tojáslikőrről

A tojáslikőr az egyik kedvelt ital az ünnepek tájékán. De ki mondta, hogy csak karácsonykor vagy húsvétkor fogyaszthatjuk? A tojáslikőr lehet az ősz kedvence is. És ha már ennyire szeretjük, talán nem ártana jobban megismerni.

Három diétás snack Indiából

A Diwali az indiaiak egyik legnagyobb ünnepe, amely általában újhold napjára esik. Az ünneppel járó eszem-iszom persze jelentősen veszélyezteti a kalóriákat, hiszen az ünnepi hangulat egészen október 29-ig kitart.

Kíváncsi, hogyan kell vacsorát készíteni húsz perc alatt? Akkor lapozzon tovább!