Vacsora húsz perc alatt

Ugyan kinek van kedve még a konyhában is több órát eltölteni? Ezzel a recepttel erre semmi szükség, ugyanis húsz perc alatt finom fogás kerülhet az asztalra. És a legjobb: még magunkra is marad egy kis idő.

Leadna pár kilót karácsonyig? Íme a „kis fekete ruha" diéta

Számos híresség edzője, a jógatanár és díjnyertes könyvíró, Christianne Wolff szerint a kis fekete ruha a szekrényben csak arra vár, hogy az ünnepekkor előkerüljön. Ezért álmodta meg a „kis fekete ruha" étrendet, amellyel azt ígéri, hogy le tudunk fogyni karácsonyig.

A diéta nemcsak a fogyást segíti, de megszüntetheti a puffadást és pozitív hatással lehet az emésztésre isForrás: Shutterstock

Az étrend lényege, hogy elkerüljük a feldolgozott cukrokat és naponta csak egyszer fogyasszunk szénhidrátot (burgonya, zab, tészta, quinoa stb.). Annyi zöldséget és gyümölcsöt ehetünk, amennyit akarunk addig, amíg a zöldségek vannak túlsúlyban.

Nem jól vágjuk fel a gyümölcsöket?

Mindenkinek van egy jól bevált módja arra, hogyan pucolja meg és vágja fel a gyümölcsöket. Annyira megszoktuk már, hogy eszünkbe sem jutna eltérni tőle. Kivéve akkor, ha a saját szemünkkel látunk egy sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb megoldást.

Miért jó a köménytea?

A gyógynövényből készült teák valódi méregtelenítő csodaitalok. Javíthatják a bőr egészségét, az emésztést, hozzájárulhatnak az immunrendszer megerősítéséhez és még a fogyást is elősegíthetik. Egy alacsony kalóriatartalmú étrend mellett fogyasztva hatékony lehet egy diéta során.

Forrás: Shutterstock

A kömény hatással lehet az anyagcserére, az emésztésre és elősegítheti a fogyást. Ahhoz, hogy le tudjuk adni a kilókat, szükség van a megfelelő emésztésre, különben a gyomor nem lesz képes felszívni a tápanyagokat.

Életlen a kés? Így élezze meg egyszerűen - videó

A folyamatos használat miatt egy idő után azt vesszük észre, hogy sem a késünk, sem az ollónk nem olyan már, mint fénykorában: a kés csak trancsírozza a paradicsomot, az olló sem visz már el a papíron kívül semmit. Így élezze meg!

6 ősi ajurvédikus étkezési szokás, ami a modern világban is fontos lenne

Az ajurvéda egy ősi indiai tudomány, gyakorlatilag az egészséges életmód legősibb elveit foglalja magába. E szerint hatással van a testünkre, hogy mit és hogyan eszünk, hiszen az étel gyógyszer, ami befolyásolja az általános közérzetet.

Forrás: Shutterstock

A gyors étkezés és a zavaró tényezők (például, amikor a tévé előtt vagy a telefonunkat nyomkodva eszünk) káros hatással lehetnek az emésztőrendszerre. Ha túl gyorsan eszünk, akkor a gyomor által küldött jelek nem jutnak el az agyba és nem tudjuk megemészteni megfelelően az ételt, ami ráadásul nem tölt el elég időt a szájban sem.

Jó ötlet gyümölcsöt enni lefekvés előtt?

Noha a gyümölcsfogyasztás része az egészséges életmódnak, van egy kérdés, ami körül folyamatosan vita van: jó ötlet gyümölcsöt enni lefekvés előtt?

Mentes halloween: mandulalisztes muffin angolkrémmel

Ételallergiával és -érzékenységgel az élet bizony nem egyszerű. Szerencsére, amint megtörténik az átállás és kitapasztaljuk, mit ehetünk, már sokkal könnyebben alkalmazkodunk.

Miért olyan fontos télen a C-vitamin?

Az egészségügyi szakemberek szerint a C-vitamin egy nagyon erős tápanyag, ezért van rá szükségünk télen még inkább.