A múlt hét legfinomabb desszertjei

desszert, körte, sütemény
Vágólapra másolva!
A múlt hét ajándék volt az ízlelőbimbóknak, ugyanis megtudtuk, hogyan készül a legfinomabb almás pite és milyen finom a tökös torta. Emellett szaftos sült csirkét és póréhagymás krumplilevest készítettünk, majd megreformáltuk reggeli étkezési szokásainkat. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Itt az egyik legjobb almáspite recept

Most, hogy hidegre fordult az idő, és a lelkünk sincs éppen a legjobb állapotban. Épp itt az ideje, hogy finom, otthonos, megszokott ízekkel kényeztessük magunkat, mintegy vigasztalásul.

Megvan a legjobb hazai pezsgő

A legjelentősebb pezsgőverseny, a CSWWC (Champagne and Sparkling Wine World Championships) szakértő zsűrije minden évben az aranyérmesek közül választja ki a legkiemelkedőbb tételeket. Ezúttal 9 világbajnokot, 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest hirdettek.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Poike/Poike

A Kreinbacher Birtok képviselői a legjobb hazai pezsgőnek szóló National Champion – Best Hungarian Sparkling Wine díjjal térhetnek haza. A somlói birtok most harmadik alkalommal érdemelte ki ezt a címet.

Nálunk a tökös torta az év desszertje

Ősszel az egyik kedvenc alapanyagunk a sütőtök. A belőle készült pürével bármit ízesíthetünk a palacsintától kezdve a kávén át a különböző süteményekig. A tökös torta szerecsendióval megszórt tejszínhabbal a tetején például annyira finom, hogy számunkra ez az év desszertje.

Szereti a mazsolát? Akkor ennek örülni fog

A legtöbb aszalt gyümölcs cukor- és kalóriatartalma túl magas, ugyanakkor mérsékelt fogyasztás esetén számos egészségügyi előnnyel járnak. A mazsola például egy kiváló példa erre. Nemcsak alapvető tápanyagokban gazdag, de egy rendkívül sokoldalú alapanyag is.

Forrás: Shutterstock

A mazsola élelmi rostban gazdag, ami hozzájárul az egészséges emésztéshez és a teltségérzethez. Emellett javíthatja a koleszterin- és vércukorszintet is. A roston kívül antioxidánsokat is tartalmaz, továbbá kalcium, vas, magnézium, kálium, foszfor és szelén is van benne.

Konyhai tipp: a legjobb fokhagymareszelő végig a szemünk előtt volt

A fokhagymareszelőkkel általában egy baj van. A fokhagyma beszorul a kis rések közé és úgy kell kiütögetni vagy kikaparni belőle. A következő trükk szerencsére kiküszöböli ezt és még új eszközt sem kell vennünk hozzá.

Ezért kellene ellesnünk, hogyan készül a kimcsi

A kimcsi vagy kimchi a koreai savanyú káposzta, egy fermentált, erjesztett finomság, amelynek számos egészségügyi előnye van. A fermentálás, vagyis erjesztés egy baktériumok vagy gombák segítségével zajló folyamat. Ezek a szervezet számára értékes tápanyagokat állítanak elő.

Forrás: Shutterstock

A kimcsiben található probiotikumok segíthetnek az immunrendszerünk egészségének megőrzésében. Egy 2014-es kutatás szerint például szinte bármilyen megbetegedéssel szemben védelmet nyújthatnak a megfázástól a rákig.

Tudta, hogy az élesztő az egyik legjobb szépségápoló?

Az élesztő fogyasztása is jótékonyan hat a szépségre is, azonban csak akkor, ha nyersen fogyasztjuk, tehát hiába ennénk kelesztett tésztát, az nem segít. Üres gyomorra együk, reggel vagy este, hetente egy negyed kockányit.

Három egyszerű reggeli, ha már unja a tojásrántottát és a pirítóst

A reggeli legtöbbször kimerül a rántottában, a pirítósban, a bundáskenyérben és a különböző szendvicsekben. Nincs is ezekkel semmi gond, viszont egy idő után meglehetősen unalmasak. Ezért három olyan receptet is hoztunk, amellyel felrázhatjuk a reggeleket.

Forrás: Shutterstock

7 tipp, hogy mindig rend legyen a kamrában

A kamra a ház egy rendkívül kaotikus helyisége. Akárhogy próbáljuk rendben tartani, valahogy mindig eluralkodik ott a káosz. Pedig csupán néhány szervezési tippre és egy kis odafigyelésre lenne szükség, hogy egy tiszta és rendezett helyiségbe lépjünk be.

Hasznos trükkök szaftos sült csirkéhez

A sült csirke roppant egyszerűen elkészíthető fogás, hiszen nincs szükség hozzá sem különleges eszközökre, sem pedig nehezen beszerezhető hozzávalókra. Viszont amennyire egyszerűnek tűnik összedobni, annyira könnyű elrontani.