Forró italok, melyek garantáltan felmelegítik az esőben

2019.11.13. 17:10

Az ősz és a tél a forró italok és a forró levesek időszaka. Bár odakint minden szürke, és az orrunkat sem szívesen dugjuk ki, mert olyan hideg van, meleg kényeztetésre találunk kedvenc forró csokoládénkban. Egy édes és krémes finomság valamivel elviselhetőbbé teszi a borús időt.

Kattintson a képre, galéria nyílik plusz nyolc italötlettel!Forrás: Shutterstock

A plusz italötletekért kattintson a képre!

Mandulatejes chai whiskey-vel

Hozzávalók:

  • 2 és ½ dl mandulatej
  • 1 és ½ teáskanál chai teakeverék
  • 30 ml whiskey
  • 30 ml frissen facsart narancslé
  • narancsszelet és fahéjrúd a díszítéshez

Elkészítés:

Melegítsük fel a mandulatejet, majd keverjük hozzá a teát.
Hagyjuk ázni 2-3 percig, közben egy pohárban keverjük össze a whiskey-t és a narancslevet.
Amint letelt az idő, szűrjük le a tejet, és öntsük a narancsos keverékbe.
Keverjük jól össze, díszítsük narancshéjjal és fahéjrúddal.

A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Fehér mojito

Bár nem forró ital, mégis jól tud esni egy kellemes vacsora mellé.

Hozzávalók:

  • 1 lime leve
  • 8 mentalevél
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál fehér rum
  • 1 evőkanál kókuszrum
  • ¼ csésze kókusztej
  • szénsavas víz
  • gránátalmamag

Elkészítés:

Egy pohárban keverjük össze a limelevet, a cukrot és a mentaleveleket.
Töltsük fel félig jéggel.
Keverjük össze egy shakerben a fehér rumot, a kókuszrumot és a kókusztejet.
Öntsük a jégre, és keverjük össze az egészet.
Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy tele legyen a pohár, és szórjuk meg gránátalmamagokkal.

A kép csak illusztráció!Forrás: shutterstock.com

Forralt cider

Hozzávalók:

  • 1 édes narancs
  • 9 dl alma cider
  • 2 evőkanál méz
  • 5 egész szegfűbors
  • 6 egész szegfűszeg
  • egy csipet őrölt szerecsendió
  • körülbelül 3 cm hosszú gyömbér, reszelve
  • 8 vékonyra vágott fahéjrúd

Elkészítés:

Egy zöldséghámozóval pucoljuk meg a narancsot. Próbáljunk hosszú csíkokat vágni a héjából.
Egy edényben kezdjük el felmelegíteni az alma cidert, a mézet, a szegfűborsot, a szegfűszeget, a szerecsendiót, a gyömbért és a narancshéjat.
Ne hagyjuk forrni, csak melegítsük fel lassú tűzön, fedő nélkül.
Amint elkészült, öntsük bögrékbe és tálaljuk fahéjjal.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: