Így készül a házi burgonyacsipsz

2019.11.12. 14:00

Valljuk be, szeretünk nassolni. A csipsz az egyik legnépszerűbb ropogtatnivaló és hiába tudjuk, hogy nem egészséges, néha azért csak elcsábulunk a boltban. Pedig, ha otthon készítenénk, akkor nemcsak a nassolás utáni vágyunkat elégíthetnénk ki, de még az egészségünkért is tennénk. És a legjobb: mindössze négy összetevőre van szükségünk hozzá.

Friss házi csipsz

Hozzávalók:

  • 2 nagy burgonya
  • olívaolaj
  • ½ teáskanál só
  • darált petrezselyem

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Vágjuk a burgonyát papírvékony szeletekre.
Áztassuk jeges vízbe 15 percre.
Amint letelt az idő, öntsük le róla a vizet, majd áztassuk újabb 15 percre jeges vízbe.
Ezután öntsük le róla a vizet és szárítsuk meg a burgonyaszirmokat.
Olajozzunk meg egy fryer fritőz sütőkosarat vagy egy tepsit.
Szórjuk meg a burgonyát sóval és a petrezselyemmel, forgassuk át, azután tegyük a fritőzbe vagy oszlassuk el a tepsin a szeleteket.
Süssük 15-17 percig vagy amíg aranybarna és ropogós lesz. Forgassuk át 5-7 percenként.
És már kész is a friss és ropogós csipsz.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: