Libaételekkel és újborral várják a látogatókat a Vörösmarty téren

2019.11.13. 08:51

Szent Márton hetén libaételek szerepelnek a kínálatban a Vörösmarty téri Téli Fesztiválon és Vásárban, ahol több mint 120 kézműves kínálja termékeit.

A Budapesti Téli Fesztivál és Vásár gazdag gasztronómiai választékkal, kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a látogatókat január 1-ig a megújult Vörösmarty téren, valamint a Deák és a Fővám téren.

A programot szervező Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a Vörösmarty téren bemutatja a magyarság kulturális értékeit:

zsűrizett kézműves alkotásokkal, tradicionális magyar gasztronómiai termékekkel, a tájegységekre jellemző ételek és borrégiók kínálatával, színpadi produkciókkal, játszóházzal várja a látogatókat.

November 11. a naptárban a tél kezdetét jelöli, egyben a karácsonyt megelőző 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnapForrás: Shutterstock

A vásár hét hetében más-más tematikus gasztronómiai kínálattal fogadják a vendégeket. Szent Márton hetén libaételekkel és újborral hívják a látogatókat a Vörösmarty térre. A Márton-napi ételek jellemzően libafogások, így például

libaleves, libasült párolt káposztával, zsemle- vagy burgonyagombóccal.

A vásár ideje alatt a látogatókat mintegy 160 program várja. A színpadon népzenei, dzsessz, crossover, alternatív, blues, soul koncerteket tartanak. A gyerekek számára hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokat szerveznek.

A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásáron a Vörösmarty téren több mint 120 kézműves kínálja termékét, csaknem 20 mesterséget sorakoztatva fel. Az árusok több mint fele a Magyar Kézműves Szövetség tagja.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: