Házi burgonyacsipszet készíteni egyszerűbb, mint hinné

csipsz
Vágólapra másolva!
A múlt hét rendkívül eseménydús volt számunkra. Megtanultuk, hogyan készítsünk házi burgonyacsipszet egyszerűen, hogyan rendezzük be az étkezőt, ha kicsi és sötét, illetve azt is, hogy mi a kadha és miért kellene ismernünk. Kiderült továbbá, hol együnk és igyunk Zakopanéban, és hogy egy újabb, eddig nem ismert hatását fedezték fel a kávénak. Gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Így készül a házi burgonyacsipsz

A csipsz az egyik legnépszerűbb ropogtatnivaló és hiába tudjuk, hogy nem egészséges, néha azért csak elcsábulunk a boltban. Pedig, ha otthon készítenénk, akkor nemcsak a nassolás utáni vágyunkat elégíthetnénk ki, de még az egészségünkért is tennénk.

Gasztroutazás hétvégére: Zakopane ínyencségei

Zakopane egy gyöngyszem a Tátra lábánál. Bármelyik évszakban is megyünk, mindig új arcát mutatja. Persze az ősz végi és a téli a legszebb, amikor a Tátra már havas, a város fel van díszítve, mindenki forralt bort kortyolgat és kezdetét veszi a karácsonyi vásár. Elég egy hosszú hétvége ahhoz, hogy túrázzunk a hegyekben, bejárjuk a várost, közben pedig jókat együnk.

Forrás: Buborék László

Zakopane belvárosa még a főszezonon kívül is nyüzsög. Bár sok a turista, sok az ember, mégsem túlzsúfoltak az utcák. Így még korgó gyomorral is kellemes végigballagni a Krupowki sétányon és gyönyörködni a kirakatokba pakolt ételekben. Persze, számos csodás szuvenírbolt is van közöttük, de az ötórás út után mi már csak az éttermekre tudtunk figyelni.

Hét okos trükk a kis étkező berendezéséhez

Mindenki nagy lakásról álmodik. Ugyanakkor ez nem mindenkinek adatik meg, de okos trükkök és az ötletes design segítségével kellemes eredmény születhet.

Pink megszállottja ennek az ételnek

Pink háromszoros Grammy-díjas énekesnő és elfoglalt édesanya. Bár próbálja kihozni magából a maximumot, néha neki is nehéz helytállni ennyi különböző szerepben. Emellett persze önmagával is foglalkoznia kell, hiszen különösen fontos, milyen formában áll ki az emberek elé a színpadra. De vajon hogyan csinálja?

Forrás: AFP/2015 Getty Images/Joe Scarnici

Reggeli rutinja pont olyan egyszerű és hétköznapi, mint a miénk. Kávéval kezdi a napot – na meg persze egy smoothie-val. Rajong a szuperételekért, amelyek extra energiát adnak és fokozzák az anyagcserét. Edzője, Gregory Joujon-Roche javaslatára reggeli turmixját kókuszvízből, avokádóból, áfonyából és lenmagból készíti.

Megbetegítik a szívet az ultrafeldolgozott élelmiszerek

Egészségtelenné teszik a szívet az úgynevezett ultrafeldolgozott élelmiszerek – derült ki egy kutatásból, amelyet az Amerikai Szív Egyesület idei philadelphiai ülésén mutattak be.

Mi a kadha és miért kellene ismernünk?

Ha a télre és a hidegre gondol, mi jut először eszébe? A forró levesek? A forralt bor? Egy pohár gőzölgő tea? Vagy a kadha? Ez utóbbi biztosan nem, de csak azért, mert nem ismeri. A kadha egy ajurvédikus ital, egy teaféle, amelyeket gyógynövényekkel és fűszerekkel készítenek Indiában.

Forrás: Shutterstock

Indiában elsősorban köhögés és megfázás ellen isszák. A benne lévő bazsalikom például fertőtleníti és megnyugtatja a torkot. A gyömbér pedig gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító és mikrobaellenes hatású.

Három egyszerű snack, ha nassolnivalóra vágyunk

Néha előfordul, hogy úgy megennénk valamit, de nincs kedvünk sem süteményt sütni, sem a boltba menni. Mit lehet tenni? Nyomjuk el a nassolási vágyat? Dehogy! Íme három egyszerű snack, amelynek hozzávalói ott csücsülnek a konyhában.

Miért akkora divat ősszel és télen a fokhagymatea?

A fokhagyma jól ismert varázslatos tulajdonságairól. A gyógynövényként is ismert alapanyag segíthet leküzdeni a fertőzéseket, csökkentheti a vérnyomást és a koleszterinszintet. A hagyományos gyógyászatban már régóta használják különböző betegségek kezelésére.

Forró italok, melyek garantáltan felmelegítik az esőben

Az ősz és a tél a forró italok és a forró levesek időszaka. Bár odakint minden szürke, és az orrunkat sem szívesen dugjuk ki, mert olyan hideg van, meleg kényeztetésre találunk kedvenc forró csokoládénkban.

Kíváncsi a kávé eddig nem ismert hatására? Akkor lapozzon tovább!