Isteni cukormentes desszertek gyorsan

lávasüti
Vágólapra másolva!
A cukor az egyik legnagyobb ellensége az egészséges táplálkozásnak – ezt hangsúlyozza a legtöbb szakember. Ugyanakkor néha nehéz megállni, hogy ne harapjunk bele egy-egy süteménybe, főleg egy fáradt és szürke munkanap után. Ám szerencsénk van, mert cukor felhasználása nélkül is készíthetünk ínycsiklandó desszerteket.
Vágólapra másolva!

Mesterséges édesítőszerek helyett természeteseket használjunk a receptben. Ezek a stevia, az eritrit és a xilit.

Cukormentes csokoládémousse

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 teáskanál zselatin
  • 2 evőkanál forró víz
  • 200 g természetes édesítőszer
  • 65 g kakaópor
  • egy csipet só
  • 230 g habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:
Hűtsünk le egy közepes méretű keverőtálat a hűtőben.
Közben tegyük a hideg vizet egy kis tálba, szórjuk bele a zselatint és hagyjuk állni 1 percig.
Adjuk hozzá a forró vizet is és keverjük össze, amíg a zselatin feloldódik.
A lehűtött tálban keverjük össze az édesítőt, a kakaóport, a sót, a vaníliát és a habbá vert tejszínt.
Forgassuk át, majd egy konyhai robotgéppel keverjük tovább, amíg habos állagú lesz.
Keverjük hozzá a zselatint is.
Ne keverjük túl sok ideig a mousse-t, mert vajas állagú lesz, habos helyett.
Tegyük desszertedényekbe vagy martinis pohárba és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
A tetejére tehetünk tejszínhabot és megszórhatjuk kakaóporral.

A következő receptért lapozzon tovább!