A tökéletes lasagne elkészítése nem álom többé

lasagne
Vágólapra másolva!
Gondolta volna, hogy a tökéletes lasagne elkészítése nem is olyan nagy ördöngösség? Valójában minden azon múlik, milyen húsból és hogyan készítjük a mártást. Akkor jó, ha ízben és textúrában is gazdag. Emellett persze a múlt hét nemcsak a lasagne-ról szólt, hanem az egészséges pékárukról, az egyszerű vacsorákról és a cukormentes desszertekről. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Készítsük el a fantasztikus pizookie-t!

Létezik bármi, ami jobb, mint a csokis süti? Igen, egy óriási, csokoládécsipszes pizookie! És hogy mi ez? A pizza és az aprósütemény (pizza és cookie) kereszteződése.

A reggelit kihagyó diákok rosszabbul teljesítenek az iskolában

Azok a diákok, akik általában nem reggeliznek, rosszabbul teljesítenek az érettségin, mint azok, akik rendesen megeszik a reggelijüket – erre az eredményre jutott egy brit kutatás. A kapcsolat akkor is igazolható volt, ha figyelembe vettek olyan más, az iskolai teljesítményre hatással bíró faktorokat is, mint a tanulók társadalmi-gazdasági helyezte.

Forrás: Shutterstock

A Frontiers in Public Health folyóiratban publikált dolgozat vezető szerzője, Katie Adolphus, a Leedsi Egyetem pszichológiai karának tudósa kiemelte: a tanulmány rámutat, hogy a középiskolások hátrányba kerülnek, ha nem fogyasztják el a reggelijüket, ami táplálja az agyukat egy iskolai nap kezdetén.

Így lesz tökéletes a lasagne

A baráti és családi összejövetelek még szórakoztatóbbak, ha az asztal köré gyűlünk, jókat eszünk és iszunk. Persze nem kell királyi vacsorára gondolni, hiszen egy nagyon finom egytálétel, mondjuk egy lasagne is kiválthatja a vendégek elismerését.

Ezek az ételek melegen tartanak a hidegben is

A legtöbb élelmiszer, amelyet elfogyasztunk, hőt termel a testben tekintve, hogy a megemésztéséhez időre és energiára van szükség. A táplálkozástudós és fiziológus, Ritesh Bawri szerint, az ételek hatással vannak ránk.

Forrás: Good Housekeeping

Ha az élelmiszer elfogyasztása után a test hőmérséklete megemelkedik, azt termogenezisnek hívják. A gyökérzöldségekről köztudott, hogy hőt termelnek. Ide tartozik például a burgonya, a sárgarépa vagy az édesburgonya.

Száz évnél idősebb palackozott borokat találtak Lengyelországban

A 18. századi épület pincéjének alapjában rejlő üvegek francia bort tartalmaznak, mégpedig vörös és fehér fajtákat, a többi között a Chateau Pontet-Canet, a Chateau Branaire-Ducru és a Cantenac Medoc borászatokból.

Sokszor érzi magát feszültnek? Próbálja ki ezt!

A borsmenta népszerű gyógynövény, széles körben elismert pozitív tulajdonságai miatt. Illóolaj és tea is készülhet belőle. Egyik legnagyobb előnye, hogy nyugtató hatású, ráadásul kellemes az íze és az illata is. A leveleiben lévő vegyületek, mint a menton, a limonén és a mentol, hozzájárulnak ehhez a hatáshoz.

Forrás: Shutterstock

A borsmentatea előnyei közé tartozik, hogy nyugtató és izomlazító tulajdonságokkal bír. Segíthet megbirkózni a feszültség és stressz miatt jelentkező fejfájással. További előnye, hogy hatásos az emésztési problémák ellen.

Egy zseniális trükk, ha legközelebb hal lesz az ebéd

Ha halat készítünk ebédre, az egész konyha és még az edények is halszagtól bűzlenek. Különösen igaz ez a fa vágódeszkára, ami olyan könnyen magába szívja a szagot.

Kilenc kedvelt alapanyag, amit nem mindig szerettünk

A legtöbb alapanyagunk mára már annyira hozzánőtt az étrendünkhöz, hogy szinte el sem tudjuk képzelni az életünket nélkülük. Pedig valamikor egyáltalán nem szívesen fogyasztották őket.

Isteni cukormentes desszertek gyorsan

A cukor az egyik legnagyobb ellensége az egészséges táplálkozásnak – ezt hangsúlyozza a legtöbb szakember. Ugyanakkor néha nehéz megállni, hogy ne harapjunk bele egy-egy süteménybe. Ám szerencsénk van, mert cukor felhasználása nélkül is készíthetünk ínycsiklandó desszerteket.

Kíváncsi a Mi a különbség a természetes és a hozzáadott cukor között? című cikkünkre is? Akkor lapozzon tovább!