Ezentúl kizárólag mandzsúriai csirkéről álmodozunk

mandzsúriai csirke
Vágólapra másolva!
A mandzsúriai csirke egy hagyományos kínai étel, amely otthon is könnyen elkészíthető. Valójában sült csirkemelldarabokat takar, amelyet fűszeres szósszal készítenek, és párolt rizzsel tálalnak.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shuttersotck

Mandzsúriai csirke

Hozzávalók a csirkéhez:

  • 250 g csirkemell, nagyobb kockákra vágva
  • 2 tojás
  • ¾ csésze finomliszt
  • ½ teáskanál fokhagymapaszta
  • ½ teáskanál gyömbérpaszta
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • növényi olaj a sütéshez

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma
  • ½ csésze hagyma, apróra vágva
  • 1 nagy paprika, apróra vágva3 evőkanál kukoricaliszt
  • ½ csésze víz
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 teáskanál só
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • ½ csésze paradicsompüré
  • 2 evőkanál apróra vágott zeller
  • 2 csésze víz

Elkészítés:
Keverjük össze a tojást, a lisztet, a fokhagyma-, a gyömbérpasztát, illetve annyi vizet, hogy sűrű állagú legyen. Ebben forgassuk meg a csirkemellkockákat és hagyjuk állni 5-10 percig.
Melegítsük fel a növényi olajat, majd süssük meg a csirkedarabkákat.
Melegítsük fel a 2 evőkanál olívaolajat, keverjük hozzá a fokhagymát, a hagymát, és pirítsuk meg. Adjuk hozzá a paprikát és pirítsuk meg azt is.
Öntsük hozzá a szósz többi alapanyagát egyesével és főzzük, amíg besűrűsödik.
Tegyük bele a csirkemellgolyókat és forgassuk meg benne.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni és tálaljuk rizzsel vagy sült krumplival.