Legyen szó a gyerekekről vagy a felnőttekről, szinte mindenki szereti a forró csokoládét. Ez a recept maximális könnyedséggel és minimális erőfeszítéssel készíthető el. Mindössze percek kérdése, és máris bekuckózhatunk egy jó meleg takaróba a gőzölgő csokoládénkkal.
Számos módja van a kedvenc forró csokink elkészítésének. Vannak, akik mályvacukorral tálalják, mások borsmentakivonattal, sós karamellával, fahéjjal vagy mogyorós csokoládéval ízesítik. Bármilyen alapanyagot felhasználhatunk, hogy egy magasabb szintre emeljük kedvenc italunkat.

Kétperces forró csokoládé
Hozzávalók:
- 1 csésze teljes tej
- 4 evőkanál csokoládécsipsz
- ¼ teáskanál vaníliakivonat
- 2 evőkanál cukor
Elkészítés:
Melegítsük fel a tejet egy tálban, de ne forraljuk.
Adjuk hozzá a cukrot, a csokoládécsipszet és a vaníliakivonatot, és keverjük, amíg a csokoládé feloldódik.
Már fogyaszthatjuk is.
Megjegyzés: Ha szükségünk van egy kis koffeinre, akkor kávét is önthetünk hozzá, hogy extra lendületet adjon.