A mádi bor egészségre gyakorolt hatását kutatják

2019.12.06. 10:08

A mádi bor egészségre gyakorolt hatását kutatják a Debreceni Egyetem mádi kutatóhelyének új laboratóriumában.

Az egyetem közleménye szerint a laboratórium szerdai megnyitóján Győri Zoltán, az egyetem táplálkozástudományi intézetének tanára azt mondta, hogy a kutatók a mádi laborban cukortartalom-mérést, mikrobiológiai vizsgálatokat is végeznek majd,

hogy megismerjék a borhibákat.

Az új laboratóriumban olyan műszerek állnak rendelkezésre, amelyek képesek a borösszetevők minőségi szétválasztására, vegyületek azonosítására és mennyiségi meghatározására – tájékoztatott a professzor.

Szilvássy Zoltán, az egyetem rektora azt hangoztatta, hogy évszázadokkal ezelőtt Nagy Katalin cárnő is már orvosságként használta a tokaji borokat, de az egészségügyi hatásaikat klinikai vizsgálatokkal máig nem igazolták.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: