Gluténmentes karácsonyi torta az ünnepi asztalra, kezdőknek is

torta
Vágólapra másolva!
Még hogy ételérzékenységgel nem lehet jókat enni! Ez a gluténmentes karácsonyi torta garantáltan feldobja az ünnepeket. Almával, aszalt gyümölcsökkel és mindenféle jósággal van tele, túl ínycsiklandó ahhoz, hogy ellenálljunk neki. Vigyázat! Az egész család rá fogja vetni magát!
Vágólapra másolva!

Gluténmentes karácsonyi torta

Hozzávalók:

  • 300 g aszaltgyümölcs-keverék, beáztatva
  • ½ narancs héja
  • ½ citrom héja
  • 200 ml cukorszirup
  • 150 g mandulaliszt
  • 100 g reszelt alma
  • 175 g lágy vaj
  • 4 közepes tojás
  • brandy

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 140 fokra.
Tegyük a hozzávalókat, kivéve a mandulalisztet egy tálba.
Dolgozzuk jól össze egy robotgéppel, majd fokozatosan adjuk hozzá a mandulalisztet.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 23 centiméteres tortaformát, tegyük bele a keveréket.
Süssük 2 órán keresztül. Akkor jó, ha a külseje már nem ragad.
Vegyük ki a tortát, szúrjuk be a tetejét több helyen, majd öntsük le az egészet egy kis brandy-vel.
A tortát díszíthetjük marcipánnal, tejszínhabbal, diófélékkel vagy kandírozott gyümölcsökkel.