A forró csokoládé az egyik kedvenc téli italunk már gyerekkorunk óta. A krémes, édes és meleg finomság egy forró ölelés a hidegben, mályvacukorral és tejszínhabbal pedig még finomabb. Ám ahogy idősödtünk, úgy tanultuk meg, hogy alkohollal bármit fel lehet dobni – a forró csokoládét is. Így készítettük el gyermekkorunk kedvenc italát felnőtt változatban.

Forrás: Shutterstock

Forró csokoládé vodkával

Hozzávalók:

  • 1 csésze tej
  • 1 csomag forrócsokoládé-keverék
  • 2 pillecukor
  • 88 ml vodka
  • 60 ml csokoládélikőr

Elkészítés:
Egy kis edényben, alacsony lángon melegítsük fel a tejet.
Keverjük hozzá a forrócsokoládé-port.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vodkát, a likőrt és tálaljuk pillecukorral.

A vörösboros forró csokoládé receptjéért lapozzon tovább!