A forró csokoládé az egyik kedvenc téli italunk már gyerekkorunk óta. A krémes, édes és meleg finomság egy forró ölelés a hidegben, mályvacukorral és tejszínhabbal pedig még finomabb. Ám ahogy idősödtünk, úgy tanultuk meg, hogy alkohollal bármit fel lehet dobni – a forró csokoládét is. Így készítettük el gyermekkorunk kedvenc italát felnőtt változatban.

Forró csokoládé vodkával
Hozzávalók:
- 1 csésze tej
- 1 csomag forrócsokoládé-keverék
- 2 pillecukor
- 88 ml vodka
- 60 ml csokoládélikőr
Elkészítés:
Egy kis edényben, alacsony lángon melegítsük fel a tejet.
Keverjük hozzá a forrócsokoládé-port.
Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vodkát, a likőrt és tálaljuk pillecukorral.
A vörösboros forró csokoládé receptjéért lapozzon tovább!