6 fűszernövény, amely a testünkkel is csodát tehet

fűszerek a konyhában
Szárított oregánó: jól illik a mártásokhoz, pástétomokhoz, a bab-, burgonya- és paradicsomos ételekhez, de a halakhoz, a spettihez és a pizzához is
Vágólapra másolva!
A leghíresebb fűszernövényeink egyben gyógynövények is. A frissen levágott levelek és szárak a legjobb módja az ételeink ízesítésének. Ráadásul a fűszernövények termesztése viszonylag könnyű, hiszen a többségűk évelő.
Vágólapra másolva!

MetélőhagymaGyakran használják öntetek, saláták vagy köretek ízesítésére. Ám nem csak a konyhában lelhetjük hasznát, mivel hozzájárul

a hangulat és az alvásminőség javításához is.

Oregánó – Az ételek ízesítésére és fűszerezésére használjuk elsősorban, ugyanakkor tudni kell, hogy az oregánónak antibakteriális tulajdonságai és magas antioxidáns-tartalma is van. Enyhítheti a fejfájást és a görcsöket.

Az oregánó jól illik a mártásokhoz, pástétomokhoz, a bab-, burgonya- és paradicsomos ételekhez, de a halakhoz, a spagettihez és a pizzához is Forrás: Origo

Citromfű – Ez a frissítő növény saláták és koktélok készítéséhez kiváló, ugyanakkor nagyszerű tea is lehet belőle. Enyhítheti a szorongást, a depressziót és az álmatlanságot.

Hatékony lehet az emésztési problémák, az émelygés és a magas vérnyomás ellen is.

Édeskömény – Emésztőrendszeri problémák kezelésére használják általában, viszont étvágycsökkentőként is ismert. Készülhet belőle tea, a magját az olasz kolbászokhoz használják, gumója is ehető – önmagában vagy köretként.

Borsmenta – Gyakran kezelik vele a megfázást, a fejfájást és a migrént, ugyanakkor kiválóan feldobja a salátákat, a köreteket, a húsokat és a koktélokat is.

Kakukkfű – Ínycsiklandó ízt ad a szószoknak, a leveseknek, a húsoknak és a tenger gyümölcseinek. Ezen túlmenően antibakteriális hatású, a gyomorpanaszok kezelésére,

a torok megnyugtatására és az alvásminőség javítására használják.

Ezen fűszernövények olcsók, gyorsan növekednek, könnyű őket termeszteni és jól mutatnak az ablakpárkányon vagy a konyhakertben. Ráadásul mindegyiknek ellenállhatatlan illata van, továbbá jótékony hatással vannak az egészségre. Arról nem beszélve, hogy az ebéd is sokkal finomabb lesz általuk.