Hozzávalók:
Elkészítés:
Tegyük fel főni 6 csésze vízbe a lencsét, keverjük hozzá a kurkumát és a sót.
Amint felforrt, csökkentsük a hőt és főzzük 20 percig vagy amíg a lencse átpuhul. Pürésítsük egy botmixerrel.
Míg a lencse fő, melegítsük fel a kókuszolajat egy serpenyőben, azután adjuk hozzá a köménymagot, a mustármagot, a paprikapelyhet és a hagymát.
Pirítsuk, amíg a hagyma enyhén áttetszővé válik, közben adjuk hozzá a koriandert és a spenótot vagy a kelkáposztát. Pirítsuk még néhány percig.
Öntsük a keveréket a leveshez, majd facsarjuk bele a citromokat, egyszerre csak egy felet. Közben folyamatosan kóstolgassuk, hogy ne legyen túl citromos.
Tálaljuk kókusz- és mandulapehellyel, illetve korianderrel megszórva.
A főétel receptjéért lapozzon tovább!