Persze azért a parikát nem hagyjuk tönkremenni a kertben! Képtelenség annyit megenni, amennyi letermett, mi azért erősen próbálkozunk.
Aztán rájövünk, hogy a paprika mégiscsak lecsónak a legjobb, a lecsót pedig eltehetjük télire.
Ha nincs kedvünk vagy ötletünk reggelit készíteni, akkor csak benyúlunk a kamrába, és segítségül hívjuk a lecsóval teli befőttesüvegeket.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Hámozzuk meg a hagymát, majd vágjuk apróra. Tisztítsuk meg a paradicsomot és a paprikát, vágjuk cikkekre.
Olvasszunk fel 2-3 evőkanál zsírt egy serpenyőben és kezdjük el pirítani a hagymát.
Amint elkezd megbarnulni, tegyük bele a paradicsomot.
Főzzük lassú tűzön 10 percig.
Tegyük bele a paprikát, főzzük további 20-30 percig.
Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Amint összerottyant, vegyük le a tűzről, és adagoljuk gondosan üvegekbe. Jól zárjuk le, majd tegyük száraz dunsztba.
Amikor kihűlt, mehet a kamrába.
Télen gazdagíthatjuk pirospaprikával, kolbásszal vagy szalonnával.