Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Készítsük el a pite tésztáját.
Keverjük össze a lisztet, a teljes kiőrlésű lisztet, a cukrot és a sót.
Adjuk hozzá a vajat, és dolgozzuk át konyhai robotgéppel.
Adjuk hozzá a vizet, és keverjük tovább.
Ha szükséges, adjunk hozzá még több vizet, hogy a tészta összeálljon.
Öntsük a tésztát enyhén lisztezett munkafeületre, és vágjuk ketté.
Nyújtsuk ki köralakban, majd az egyiket tegyük a piteformába.
Nyomkodjuk bele, vágjuk le a széléről a felesleget.
Tegyük a hűtőbe a másik tésztakoronggal együtt.
Készítsük el a tölteléket.
Tegyük a szedret egy nagy tálba, keverjük hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt és a vaníliát.
Öntsük a tölteléket a piteformába, majd tegyük rá a másik tésztalapot.
Szükség esetén vágjuk körbe.
Keverjük össze a tojást és a vizet, majd kenjük meg vele a pitét.
Szurkáljuk meg villával a pitetésztát, majd tegyük a sütőbe 30-50 percre.