Amikor betegek vagyunk, netán alvásproblémáink vannak, és természetes módon akarjuk orvosolni, rögtön a gyógynövényekhez fordulunk. Ezekből általában teát készítünk és várjuk csodás hatását. Ez is egy szuper megoldás, sőt! Ugyanakkor van még egy lehetőségünk, ami sokkal szórakoztatóbb. Főzzük meg a teát, de ezúttal készítsünk belőle gumicukrot!

Ha fáj a torkunk...

Reszeljünk le egy-egy fél evőkanál citromhéjat és gyömbért, tegyük teafűtartóba, majd azt két csésze vízbe. Főzzük addig, amíg a víz mennyisége a felére csökken. Vegyük le a tűzről, öntsünk hozzá 1/4 csésze citromlevet, 3 evőkanál mézet és hagyjuk kihűlni. Keverjünk bele 4 evőkanál zselatint, azután kezdjük el újra felmelegíteni, amíg besűrűsödik. Végül öntsük az egészet egy kis kenyértepsibe, tegyük a hűtőbe 2-3 órára, utána vágjuk kockákra és tároljuk üvegben.

Ha alvásproblémáink vannak...

Keverjünk össze 1 evőkanál levendulát, 1 evőkanál kamillát, és tegyük egy teafűtartóba, majd azt két csésze vízbe. Főzzük addig, amíg a víz mennyisége a felére csökken. Vegyük le a tűzről, öntsünk hozzá 1/4 csésze áfonyalevet, 3 evőkanál mézet és hagyjuk kihűlni. Keverjünk bele 4 evőkanál zselatint, azután kezdjük el újra felmelegíteni, amíg besűrűsödik. Végül öntsük az egészet egy kis kenyértepsibe, tegyük a hűtőbe 2-3 órára, utána vágjuk kockákra és tároljuk üvegben.

Ha immunerősítésre van szükségünk...

Keverjünk össze fél evőkanál narancshéjat, 1 evőkanál körömvirágot, és tegyük egy teafűtartóba, majd azt két csésze vízbe. Főzzük addig, amíg a víz mennyisége a felére csökken. Vegyük le a tűzről, öntsünk hozzá 1/4 csésze frissen facsart narancslevet, 3 evőkanál mézet, 1 evőkanál C-vitamin-port és hagyjuk kihűlni. Keverjünk bele 4 evőkanál zselatint, azután kezdjük el újra felmelegíteni, amíg besűrűsödik. Végül öntsük az egészet egy kis kenyértepsibe, tegyük a hűtőbe 2-3 órára, utána vágjuk kockákra és tároljuk üvegben.

Naponta csak egyet együnk belőlük, az utolsó kettő gyermekeknek is adható.