Ez a kifli a rakott ételek között is megállja a helyét

2020.01.08. 09:36

Éhes disznó makkal, mi pedig ezzel a rakott fogással álmodunk. Mindössze egyszer kell elkészítenünk és megkóstolnunk ahhoz, hogy örökre a rabjává váljunk. Ha még magyarosabbra formálnánk a receptet, adjunk hozzá egy kis szalonnát vagy kolbászt. Bátran használjuk fel hozzá a megmaradt kiflit vagy bagettet, hogy semmiképp se kelljen kidobni, noha már háromnapos.

Rakott kifli

Hozzávalók:

  • 4 kifli vagy 2 hosszú bagett felkarikázva
  • 1 és ½ csésze cheddar sajt
  • 1 és ½ csésze koktélparadicsom, félbevágva
  • 226 g krémsajt, felkockázva
  • ½ vöröshagyma, vékonyan szeletelve
  • 8 nagy tojás
  • 2 és ½ csésze tej
  • 4 szár zöldhagyma
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • egy csipet Cayenne-bors
  • 1 teáskanál mák
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 1 teáskanál szárított hagyma
  • 1 teáskanál apróra vágott fokhagyma

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 176 fokra, azután olajozzunk ki egy magasfalú tepsit.
Rendezzük el benne a kiflidarabok felét, szórjuk meg a cheddar sajt, a paradicsom, a krémsajt és a vöröshagyma felével.
Erre jöhet még egy réteg kifli, sajt paradicsom, krémsajt és vöröshagyma.
Egy nagy tálban keverjük össze a tejet, a tojást és a zöldhagymát.
Ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük az egészet a tepsibe.
Fedjük le fóliával és süssük 45 percig.
Vegyük le róla a fóliát és süssük még 25 percig.
Díszítsük zöldhagymával.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: