A tészta vize aranyat ér! Ön is mindig kiönti?

2020.01.09. 10:47

Amikor tésztát főzünk, a tészta vizét általában a lefolyóba öntjük. Hiszen ugyan mi szükségünk lehet rá? – gondoljuk. Pedig megtartani és felhasználni a tészta vizét az egyik legősibb trükk a háziasszonyok tarsolyából.

A víz, amelyben megfőztük a tésztát, tele van keményítővel és sóval. Bár nem túl szép látvány, hiszen nem áttetsző, sőt meglehetősen zavaros, valójában ez a kulcs egy

ínycsiklandó mártás vagy pörkölt elkészítéséhez.

Amint megfőztük a tésztát, szedjük ki egy tésztavillával vagy fogóval, a vizet pedig hagyjuk meg. Ha mártást készítünk, tiszta víz helyett a keményítős vizet használjuk hozzá, mert gazdaggá és selymessé teszi a szószt.

Ez a trükk a kedvenc olasz éttermeink sajátja is, ugyanis a keményítőtartalmú víz segít még sűrűbbé tenni a szószokat, a mártásokat és a pörköltek szaftját.

Ettől lesz olyan különleges és finom. Tehát az ok, amiért érdemes megőrizni a tészta vizét, valójában az asztalra kerülő fogás tökéletességében keresendő.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: