Így készíthet tökéletes melegszendvicset

melegszendvics
Egy gusztusos croque
Vágólapra másolva!
Amikor valami laktatót kell gyorsan készítenie, válassza a melegszendvicset! Akár egy főétkezést is helyettesít. Ínycsiklandozó illata és kalóriadús összetevői miatt sokan szeretik. Készíthetjük gombával, többféle sajtkeverékkel, olasz vagy francia módra. Van tejfölös, tojásos vagy akár kolbászos variáció is. Mindegy, melyiket válasszuk, sikert aratunk.
Vágólapra másolva!

Hillélnek köszönhetjük a szendvics feltalálását, de nevét Sandwich negyedik grófjáról, John Montaguról kapta, akinek semmi köze nem volt a feltalálásához, viszont nagyon szerette.

Forrás: Ács Bori

Ropogós, meleg sajtos szendvicseket nemcsak a szendvicssütővel tudunk asztalra varázsolni, hanem tepsiben forró sütőbe tolva is hamar elkészülhetünk vele. A legmegfelelőbb sajt a trappista, az edámi, de lehet másféle is, például füstölt parenyica sajt, az olíva bogyós szendvicshez pedig az ömlesztett sajt, például a kockasajt a legjobb. A vaj helyett használhatunk juhtúrót, gomolyasajtot vagy a körözöttet is. A vajat ízesíthetjük kaporral, petrezselyemmel, ketchuppal stb. Rátétnek a szemes bab, kukorica és sárgarépa is jó lehet.

Íme a legjobb variációk:

Krém alap:

1 henger krémsajt
1 nagy evőkanál tejföl
só, bors

Paprikás szalámis:

A szalámit kis csíkokra vágom, egy kis fej lilahagymát hozzáaprítok, és az alaphoz keverem. Kis ketchuppal és egy csipet oregánóval fűszerezem.

Sonkás-kukoricás:

Bármilyen sonkát, tarját apró kockákra vágok, egy doboz lecsepegtetett kukoricával és egy icipici kakukkfűvel az alaphoz keverem. A kakukkfű elhagyható.

Sonkás-ananászos:

Bármilyen sonkát, tarját apró kockákra vágok. A sonkát és egy fél kiskanál mustárt az alaphoz keverem. Az ananász eléggé nedves, ezért ezt nem érdemes belekeverni, inkább a tetejére teszem, így meg is tud pirulni minden kis darabka, majd rápirítok kis reszelt sajtot.

Sonkás-hagymás:

Bármilyen sonkát, tarját apró kockákra vágok, egy csokor újhagymát megpucolok, vékony karikákra vágok, és az egészet az alaphoz keverem. Ehhez a verzióhoz jól illik a füstölt sajt, nyugodtan bele lehet reszelni egy kicsit. Ízlés szerint aprított petrezselyemmel is fűszerezhető.

Kolbászos:

Lángolt vagy parasztkolbászt és egy fél fej lila- vagy vöröshagymát nagyon apróra vágok, az egészet az alaphoz adom.