A legfinomabb töltött káposztát és a legjobb diétás tippet hoztuk el önnek

karácsonyi menü a világ körül
Görögország, yiaprakia: sertéshússal töltött káposztatekercs. Nagyon hasonlít a mi töltött káposztánkra
Vágólapra másolva!
A múlt héten nem győztük kapkodni a fejünket a jobbnál jobb trükkök és receptek között. Kiderült, hogy a tészta vize aranyat ér, hogy a száraz kifliből készül a legjobb rakott étel, és hogy léteznek narancsos italok, amelyek csodát tesznek a testtel. Elkészítettük a legfinomabb töltött káposztát, új főzési trükköket tanultunk és ellestük a legjobb tippeket kimerültség ellen. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Ezzel a módszerrel az újramelegített, másnapos pizza is finom lesz

Az újramelegített pizza nem az igazi. Azt hiszem, ebben mindannyian egyetérthetünk. Próbálkozunk a mikróval, próbálkozunk a sütővel, de az eredmény egyáltalán nem kielégítő. Anthony Falco pizzamester szerint azonban van egy módszer, amely valóban ehetővé varázsolja a másnapos pizzát.

Ezért érdemes rendszeresen sok zöldborsót enni

A zöldborsó vagy kerti borsó a hüvelyesek csoportjába tartozik. Évszázadok óta fogyasztják az emberek, az egész világon ismert alapanyag. Rendkívül gazdag tápanyagokban és antioxidánsokban, kalóriatartalma meglehetősen alacsony, 170 grammban mindössze 62 van. Ez elsősorban szénhidrátból, fehérjéből és zsírból származik.

Forrás: Shutterstock

A zöldborsót a többi zöldséggel és hüvelyessel szemben az teszi egyedivé, hogy magas a fehérjetartalma. Például 170 gramm főtt sárgarépa mindössze 1 gramm fehérjét tartalmaz, ugyanakkor 170 gramm zöldborsóban ennek négyszerese található. Emellett A-, K-, C-vitamin, illetve tiamin, folát, mangán, vas, foszfor is van benne.

Ezekkel a forró italokkal kényeztetjük magunkat a fagyos januárban

Amikor hazaesünk a munkából átfagyva, jéghideg kezekkel, csak egy jó meleg ölelésre vágyunk, amit a kandallóban ropogó tűz tud adni. Egy forró tea vagy egy forró csokoládé még jobban felgyorsítja a kiolvadást, ezért hoztunk önnek néhány receptet.

Folyton fáradt és kimerült? Gondolkodni sincs ereje?

A mentális egészséggel kapcsolatos tudatosság nagy érdeklődést váltott ki világszerte; ugyanolyan fontos, mint a testi egészség. A megfelelő étrend jelentős szerepet játszik a mentális egészség javítása szempontjából. Az étkezés még a gyakran jelentkező hangulatingadozásokra is hatással lehet.

Forrás: Thinkstock

A Science Direct folyóiratban megjelent tanulmány szerint egyre több bizonyíték támasztja alá a rossz étrend és a hangulati rendellenességek (szorongás, depresszió, valamint egyéb állapotok) közötti összefüggést.

Sztárséftől leshetjük el a tökéletes burgonyapüré receptjét

Marcus Wareing a könyvében, a Marcus Everyday-ben megosztotta a tökéletes burgonyapüré titkát, illetve azokat a hibákat, amelyeket a leggyakrabban elkövetünk.

8 főzési trükk, hogy éttermi minőségű étel kerüljön az asztalra

Mindannyiunkkal előfordul, hogy nem úgy sikerül az étel, ahogy szeretnénk, és legközelebb igyekszünk a saját hibáinkból tanulni. De sokszor azt sem tudjuk, mit rontottunk el, így azonban nehéz a fejlődés. Kezdetnek az is elég, ha elsajátítjuk a következő trükköket.

Forrás: Shutterstock

Mitől lesz az éttermekben lédús a sertésborda és a csirkemell? A válasz meglehetősen egyszerű: beáztatják hideg sós vízbe. Ez a trükk segít, hogy ne száradjon ki a hús a sütés során. Nézze meg a többi trükköt is!

A tészta vize aranyat ér! Ön is mindig kiönti?

Amikor tésztát főzünk, a tészta vizét általában a lefolyóba öntjük. Hiszen ugyan mi szükségünk lehet rá? – gondoljuk. Pedig megtartani és felhasználni a tészta vizét az egyik legősibb trükk a háziasszonyok tarsolyából.

Puha kenyértorta édes narancsos szirupba áztatva - recept

Volt idő, amikor csak nagyon nehezen tudtuk helyettesíteni a fehérlisztet, manapság azonban bármit elkészíthetünk gluténmentesen. Itt van például ez a sütemény, amely kukoricadarával és őrölt mandulával készül és narancsos szirupban fürödve tálalják.

Forrás: Shutterstock

Alvásproblémák és fájó torok ellen a házi gumicukor segíthet

Amikor betegek vagyunk, netán alvásproblémáink vannak, és természetes módon akarjuk orvosolni, rögtön a gyógynövényekhez fordulunk. Ezekből általában teát készítünk és várjuk csodás hatását. Ez is egy szuper megoldás, sőt! Ugyanakkor van még egy lehetőségünk, ami sokkal szórakoztatóbb.

Narancs fogyáshoz: 3 narancsos ital, amely csodát tesz a testtel

A narancs egy alacsony kalóriatartalmú és nulla zsírtartalmú gyümölcs. Egy pohár frissen facsart narancslé feldobja a reggeleket, egy könnyű smoothie pedig tökéletes kiegészítője a diétánknak – főleg így, az ünnepek után.

Kíváncsi a legfinomabb töltött káposzta receptjére? Akkor lapozzon tovább!