Készítsen grillezett sajtos szendvicset úgy, mint egy profi

grillezett sajtos szendvics
Vágólapra másolva!
A grillezett sajtos szendvics a legtökéletesebb kényelmi étel, amit ismerünk. Ha túl fáradtak vagyunk, netán egyszerűen nincs kedvünk semmi kaját csinálni, megmentőként érkezik. Elkészítése egyszerű, ráadásul minden hozzávaló ott van a hűtőben vagy a kamrában. Nézzük meg, hogyan lehet tökéletesen elkészíteni, hogy megnyaljuk utána mind a tíz ujjunkat. Reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára is kiváló.
Vágólapra másolva!

A grillezett sajtos szendvics tökéletessége a kenyér, a sajt, a zsiradék egyensúlyán múlik, na meg persze az elkészítés módján is. Használjunk hozzá hagyományos fehér kenyeret, és felejtsük el a bagettet vagy a ciabattát.

Persze a fehérből is a kovászos lenne a legjobb választás.

Ha kiválasztottuk a kenyeret, akkor jöhet a sajt. Lehet cheddar, gruyere, mozzarella, edami, parmezán, ementáli vagy füstölt sajt, esetleg ezek valamilyen kombinációja.

Forrás: Shutterstock

Ezt követi a sütés. Ez a folyamat pont annyira fontos, mint az alapanyagok kiválasztása. A lényeg, hogy a sajtnak megfelelően meg kell olvadnia, a kenyérnek pedig pirulnia. Elkészítéséhez használjunk tapadásmentes vagy öntöttvas grillserpenyőt.

Paninikészítőben is megsüthetjük, ha nem zavar a túl lapos grillezett sajtos szendvics.

Ügyeljünk arra, hogy alacsony hőmérsékleten készítsük, hogy a sajtnak legyen ideje megolvadni. És még egy fontos dolog: a zsiradék. Ez általában vajat jelent, amelyet ne a serpenyőbe tegyünk, hanem a kenyér külső oldalára kenjük rá.

Megállhatunk a sajtnál és a kenyérnél is, mint fő hozzávalók, ugyanakkor tehetünk közé szalonnát, paradicsomot, sonkát, szalámit, párizsit vagy lekvárt. Azt azonban tudni kell: a hagyományos grillezett sajtos szendvics

csak kenyér és sajt, semmi több.

Tehát a folyamat a következő: megkenjük vajjal a kenyérszeletek egyik oldalát, majd a serpenyőbe tesszük. Erre jön a sajt, majd a másik szelet kenyér a vajas oldalával felfelé. Amint az alul lévő kenyér eléggé megpirult, megfordítjuk az egészet. Akkor jó, ha a sajt megolvad a közepén, a kenyér pedig szépen megpirul.