A tökéletes mousse titkos összetevője egy gyümölcs

mousse
Vágólapra másolva!
A francia mousse azért kedvelt desszertünk nekünk is, mert mindössze néhány alapanyagra van szükségünk hozzá. Bár elkészítése időigényes, valójában nagyon egyszerű. Van azonban egy titkos összetevő, amit önmagunktól sosem adnánk a mousse-hoz. Vajon mi lehet az?
Vágólapra másolva!

Egy alacsony szénhidráttartalmú, könnyű és krémes gyümölcs. Ez nem más, mint az avokádó! Ez a titkos összetevő! Mivel nincs harsány, hivalkodó íze, tulajdonképpen észre sem vesszük a mousse-ban,

viszont ennek köszönhetően sokkal krémesebb és lágyabb lesz a végeredmény.

Ez lesz a valaha készült legfinomabb desszert! Próbálja ki!

Mousse Forrás: Shutterstock

Mousse

Hozzávalók:

  • 4 tojássárgája
  • 50 g cukor
  • 570 ml habtejszín
  • 230 g étcsokoládé, apróra törve
  • fél avokádó

Elkészítés:

Verjük fel a tojássárgáját egy konyhai robotképpel, nagy sebességgel. Verjük körülbelül 3 percig.
Fokozatosan keverjük hozzá a cukrot és az avokádót.
Melegítsünk fel 230 milliliter habtejszínt egy edényben. Ezután lassan keverjük hozzá a robotgéppel a forró krémet a tojásos keverékhez.
Öntsük az egészet vissza az edénybe és főzzük alacsony lángon 5 percig. Ne forraljuk!
Amint besűrűsödik, keverjük hozzá a csokoládét, hagyjuk megolvadni.
Ha a krém kihűlt, fedjük le és tegyük a hűtőbe 2 órára.
Ha letelt az idő, forgassuk bele a csokoládés keverékbe és már tálalhatjuk is egy habkinyomó vagy kanál segítségével.