Csak 20 perc: lágy kesudióvaj kávéval

kesudióvaj
Vágólapra másolva!
Vaj, vaj, vaj. Ha szendvicset készítünk, folyton ezt használjuk. Legalábbis eddig így volt, ám már itt ez a házi készítésű kesudiókrém, amely kiüti a nyeregből a vajat. Átreformáljuk étkezési szokásainkat, és a jövőben a szendvicseinket nem vajjal és szalámival, hanem kesudióvajjal és almával, banánnal, avokádóval vagy sonkával készítjük majd. Íme a recept.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Kávés kesudióvaj

Hozzávalók:

  • 150 g egész mandula
  • 150 g kesudió
  • 8 g kávébab
  • 1 teáskanál vaníliakivonat vagy -paszta
  • egy csipet só
  • 1 teáskanál juharszirup

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.
Egyenletesen oszlassuk el a kesudiót és a mandulát egy tepsin.
Pirítsuk 10-12 percig, amíg a dió enyhén aranyszínűvé válik.
Hagyjuk őket kihűlni, majd tegyük egy aprítógépbe.
Öntsük hozzá a kávébabokat is és dolgozzuk össze. Csináljuk addig, amíg a dióban lévő olajnak köszönhetően a keverék összeáll.
Ez a folyamat akár 5-15 percet is igénybe vehet.
Adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a sót és a juharszirupot. Keverjük át 30 másodperc alatt.
Hűtőben tárolva 3 hétig fogyasztható.