Második alkalommal rendezi meg a nagysikerű Borászok Borásza Kóstoló Kört a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány. Az eseményen a Kárpát-medence 50 legjobb borásza (azaz a díj jelöltjei), valamint a díj eddigi győztesei tartanak szakmai kóstolót, amelynek második felét nyilvánossá teszik. Így néhány szerencsés borkedvelő koccinthat is a legjobbakkal.

A tavalyi nagy siker után idén is megrendezik azt a sétáló kóstolót, amelyen az 50 legjobb magyar borász, plusz a Borászok Borásza díj eddigi nyertesei gyűlnek össze, hogy egymás tételeivel közelebbről is megismerkedhessenek és értékeljék azokat.

Igen ritka az ilyen alkalom, amikor hazánk összes régiójából a legjobbak találkozni tudnak és eszmét cserélhetnek, kóstolhatnak.

Az esemény a különleges kóstolási élmény mellett része a Borászok Borásza választási mechanizmusának is. Részben ugyanis ezen kóstolások alapján döntik majd el, ki lesz idén a Borászok Borásza. A jelöltek itt adják le elsőkörös szavazataikat. Minden borász legfeljebb három, a pincészetet leginkább jellemző tétellel mutatkozhat be. A Kóstoló Kör délelőttjén ez a szakmai rész szigorúan zárt kapuk mögött zajlik.

Délután viszont 14.00 és 17.00 óra között a Kóstoló Kör megnyitja kapuit.

Így a szerencsések a legjobbakkal koccinthatnak március 7-én Budapesten. További információkért látogasson el az esemény weboldalára.