Mennyei sárgarépás fánk krémsajtos mázzal

fánk
Vágólapra másolva!
Azt már tudjuk, hogy a sárgarépából készült torta egyszerűen isteni. Mindig megnyaljuk utána mind a tíz ujjunkat. Így amikor meghalljuk a sárgarépás fánk szót, csak jóra számítunk. A krémsajtos máztól pedig szó szerint táncolnak az ízlelőbimbóink. Próbáljuk ki máris ezt a receptet!
Vágólapra másolva!
Mázas fánk. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Sárgarépás fánk

Hozzávalók a fánkhoz:

  • 71 g sózott vaj, szobahőmérsékletű
  • 60 g növényi olaj
  • 106 g barna cukor
  • 50 g cukor
  • 2 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 330 g liszt
  • 1 és ½ teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál finom só
  • ½ teáskanál őrölt fahéj (extra hozzávaló)
  • 230 g író
  • 149 g reszelt sárgarépa
  • 85 g apróra vágott pekándió (extra hozzávaló)

Hozzávalók a mázhoz:

  • 113 g krémsajt, szobahőmérsékleten
  • 56 g porcukor
  • 3 evőkanál tejszín
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 217 fokra és készítsük elő a fánksütő tepsit.
Krémesítsük egy konyhai robotgéppel a vajat, az olajat, a barna cukrot és a cukrot. Ez körülbelül 5 perc.
Folyamatos keverés mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliát.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Öntsük hozzá a nedves összetevőkhöz lassan adagolva folyamatos keverés mellett.
Végül öntsük bele az írót, és amint összekeveredik a tészta, a sárgarépát és a pekándiót is.
Tegyük a tésztát egy tésztazsákba és nyomjuk bele a kiolajozott formába.
Süssük a fánkot készre 12-15 perc alatt.

Várjuk meg még teljesen kihűl. Közben el tudjuk készíteni a mázat.
Egy közepes tálban verjük fel a krémsajtot egy habverővel, majd adjuk hozzá a cukrot, a tejszínt és a vaníliát is.
A máznak sűrűnek kell lennie.
Mártsuk bele a kihűlt fánkok tetejét, utána tegyük a tányérra és hagyjuk megkötni a mázat 20 perc alatt.