Azt már tudjuk, hogy a sárgarépából készült torta egyszerűen isteni. Mindig megnyaljuk utána mind a tíz ujjunkat. Így amikor meghalljuk a sárgarépás fánk szót, csak jóra számítunk. A krémsajtos máztól pedig szó szerint táncolnak az ízlelőbimbóink. Próbáljuk ki máris ezt a receptet!

Sárgarépás fánk
Hozzávalók a fánkhoz:
- 71 g sózott vaj, szobahőmérsékletű
- 60 g növényi olaj
- 106 g barna cukor
- 50 g cukor
- 2 nagy tojás, szobahőmérsékletű
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 330 g liszt
- 1 és ½ teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál finom só
- ½ teáskanál őrölt fahéj (extra hozzávaló)
- 230 g író
- 149 g reszelt sárgarépa
- 85 g apróra vágott pekándió (extra hozzávaló)
Hozzávalók a mázhoz:
- 113 g krémsajt, szobahőmérsékleten
- 56 g porcukor
- 3 evőkanál tejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 217 fokra és készítsük elő a fánksütő tepsit.
Krémesítsük egy konyhai robotgéppel a vajat, az olajat, a barna cukrot és a cukrot. Ez körülbelül 5 perc.
Folyamatos keverés mellett egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliát.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a fahéjat.
Öntsük hozzá a nedves összetevőkhöz lassan adagolva folyamatos keverés mellett.
Végül öntsük bele az írót, és amint összekeveredik a tészta, a sárgarépát és a pekándiót is.
Tegyük a tésztát egy tésztazsákba és nyomjuk bele a kiolajozott formába.
Süssük a fánkot készre 12-15 perc alatt.
Várjuk meg még teljesen kihűl. Közben el tudjuk készíteni a mázat.
Egy közepes tálban verjük fel a krémsajtot egy habverővel, majd adjuk hozzá a cukrot, a tejszínt és a vaníliát is.
A máznak sűrűnek kell lennie.
Mártsuk bele a kihűlt fánkok tetejét, utána tegyük a tányérra és hagyjuk megkötni a mázat 20 perc alatt.