Isteni májgombócleves házi gombócokkal a hétvégére

májgombócleves
Vágólapra másolva!
A májgombócleves készítése olyan egyszerű, hogy még a kezdő szakácsok is megpróbálkozhatnak vele. Biztosan sikerélményben lesz részük. Készítsük ezt a hétvégén, ha nincs ötletünk, a házi gombócok olyan lágyak és finomak, hogy az egész családot leveszik a lábukról.
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Májgombócleves

Hozzávalók a leveshez:

  • 3 kisebb répa, karikákra vágva
  • 2 petrezselyemgyökér, karikákra vágva
  • néhány karfiolvirág
  • 2 közepes burgonya
  • 850 ml víz
  • vegeta

Hozzávalók a gombócokhoz:

  • 100 g májkrém
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • friss petrezselyem
  • só és bors

Elkészítés:
Mossuk meg, majd aprítsuk fel a zöldségeket.
Pirítsuk meg egy kis zsíron körülbelül 3-4 percig.
Ezután öntsük rá a vizet és fűszerezzük vegetával ízlés szerint.
Amíg a leves készül, megcsinálhatjuk a gombócokat.
Törjük át a májkrémet egy villával egy edényben. Egy másikban verjük fel a tojást és öntsük hozzá.
Keverjünk hozzá 1-2 evőkanál apróra vágott friss petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint.
Dolgozzuk jól össze, majd adjunk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy összeálljon a massza, de ne legyen túl száraz.
Vizes kézzel készítsünk gombócokat és tegyük őket a forró levesbe, ha a zöldségek megpuhultak.
Körülbelül 10 perc alatt a gombócok is megfőnek és már tálalhatjuk is.