Megvannak a Magyarország Tortája döntősei és Bocuse d'Or győztese

Magyarország Tortája 2020 döntősök
Mákvirág – Szívós Zita és Poór István (Major Cukrászda – Budapest)
Vágólapra másolva!
A múlt héten minden szem a Bocuse d'Or magyar döntőjére és Magyarország tortáira szegeződött. Mindenki izgatottan várta, ki lesz a szakácsverseny győztese, és vajon mely torták közül kerülnek ki a döntősök. Emellett persze az élet ment tovább, így helyt kellett állnunk otthon, a saját konyhánkban is. Májgombóclevest készítettünk hát házi májgombóccal, a másodikféle hamburger volt házi bucival és hamburgerhússal, a desszert pedig otthon készült túró rudi. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Magyarország Tortája 2020: Íme a döntős torták! - Képek

Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről. Érdekesség, hogy idén a mák, a mandula és a birs több versenyzőnél favorit volt, több torta alapízeit is ezek képviselték.

5 egyszerű tipp, ha csökkentené a sót az étrendjében

Az általános nézet, hogy a túlzott sófogyasztás hozzájárul többek között a magas vérnyomás kialakulásához. Sőt, vesebetegség, fejfájás és vesekő, illetve a magas vérnyomás miatt érelmeszesedés és érelzáródás is jelentkezhet.

Forrás: Shutterstock

Ezért a cél az, hogy bár vigyünk be némi sót, korlátozzuk a mennyiséget 5 gramm környékére. Ennyi sót szabadna bevinnie egy felnőttnek naponta. Ennek azonban a többszörösét megesszük.

Fenséges házi hamburger 1 óra alatt

Evett már olyan hamburgert, ami után megnyalta mind a tíz ujját és még repetáért is könyörgött? Ha igen, akkor szerencsésnek mondhatja magát, ha viszont nem, akkor épp eljött az ideje. Itt a legfinomabb húspogácsa és hamburgerzsömle receptje, amelyet valaha kóstolt.

Aranyfűszerrel az egészségért: a kurkumafogyasztás 4 kiváló módja

Az emberek az egész világon használják a kurkumát, mint fűszer, mágikus egészségügyi előnyei miatt. Főként az ázsiai konyhában elterjedt, gyönyörű sárga színt kölcsönöz az ételeknek. Régóta használják már az ayurvédikus gyógyászatban is.

Forrás: Shutterstock

A kurkumát azonban nemcsak fűszerként fogyaszthatjuk, hanem ital formájában is. Nem kérdés, hogy érdemes beépíteni az étrendbe, csak arra kell megkapnunk a választ, hogyan. Bátran kövessük az ázsiai szokásokat, a hinduk például nemcsak ételeikben, hanem kozmetikumként is használják.

A káposzta a Bocuse d'Or magyar döntőjének plusz alkotóeleme

A káposzta lett a Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjének plusz alkotóeleme. A kötelező alapanyagot öt zöldség közül sorsolták ki a verseny hivatalos megnyitóján, Budapesten.

Hat tipp panírra, ha unja a zsemlemorzsát

Liszt, tojás, zsemlemorzsa – Amikor húst panírozunk, szinte automatikusan nyúlunk ezek után az alapanyagok után. Mintha kőbe lenne vésve, hogy csak így lehet rántott húst készíteni. Pedig bizony nincs!

Forrás: Shutterstock

A zsemlemorzsán túl számos más lehetőségünk van még, ha húst akarunk panírozni. Próbáljuk ki a következőket, és dobjuk fel végre az olykor már unalmas rántott húst, amit azért mindenki szeret, ha az asztalra kerül.

A Bocuse d'Or magyar döntője képekben

A Bocuse d'Or szakácsverseny magyarországi döntőjét a Sirha Budapest 2020 Nemzetközi Élelmiszeripari és a HoReCa szakkiállításon tartották a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, 2020. február 5-én, szerdán. Elhoztuk önnek a döntő képeit!

Isteni májgombócleves házi gombócokkal

A májgombócleves készítése olyan egyszerű, hogy még a kezdő szakácsok is megpróbálkozhatnak vele. Biztosan sikerélményben lesz részük. Készítsük ezt a hétvégén, ha nincs ötletünk, a házi gombócok olyan lágyak és finomak, hogy az egész családot leveszik a lábukról.

Kilenc híresség, akiknek nem volt elég a díjátadó gálák ételkínálata

Noha a díjátadó gálákon a sztárokat mindenféle földi jóval várják, úgy tűnik, ők szeretnek biztosra menni. Íme néhány híresség, akik úgy döntöttek: felszolgálás ide vagy oda, gondoskodnak korgó gyomrukról. Na, meg persze a többi hírességéről is!

Kíváncsi a mennyei házi készítésű túró rudi receptjére? Akkor lapozzon tovább!