A szalámi, a sajt és a zöldhagyma nem idegen tőlünk, ha pizzáról van szó. Na, de a savanyú uborka? Először furcsán hangozhat, ezért nem is hinnénk, milyen kiváló pizzafeltét válik belőle. A lengyel pizza receptjét kipróbálva azonban a saját ízlelőbimbóinkkal bizonyosodhatunk meg róla.

Lengyel pizza
A feltétek:
- 2 és ½ evőkanál olívaolaj
- 140 g cheddar sajt, durván reszelve
- 60 g szalámi
- 3 szál zöldhagyma, apróra vágva
- 120 g savanyú uborka
- fekete bors
- ízlés szerint erőspaprika
A tészta hozzávalói:
- 375 g liszt
- 1 és ½ teáskanál szárított élesztő
- 2 evőkanál olívaolaj
- 240 ml langyos víz
- ¾ teáskanál só
Elkészítés:
Tegyük a tészta hozzávalóit egy edénybe és dolgozzuk jól össze egy konyhai robotgéppel.
Amint összeállt, tegyük meleg helyre és hagyjuk kelni 50 percig.
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
Olajozzunk ki bőségesen egy 22x30-as tepsit, utána nyomkodjuk bele a tésztát.
Kenjük meg a 2 evőkanál olívaolajjal és süssük 12 percig.
Vegyük ki a sütőből és szórjuk rá a sajtot egyenletesen. Süssük további 5 percig.
Vegyük ki újra, és tegyük rá a szalámit, a hagymát, az uborkát és az erős paprikát. Süssük további 5 percig.
Vegyük ki, szórjuk meg borssal és a maradék fél evőkanál olívaolajjal.
Már tálalhatjuk is.