Ezzel a három színes itallal várjuk a Valentin-napot

málna, koktél, ital,
Vágólapra másolva!
A Valentin-nap az év legromantikusabb napja – szokták mondani. Ez alkalomból nemcsak étterembe, moziba vagy egy romantikus hétvégére mehetünk el, maradhatunk éppen otthon is. Megnézhetünk egy jó filmet, majszolhatunk desszertet és iszogathatunk hozzá ínycsiklandó koktélokat. Három receptet is hoztunk, hogy ki tudjuk választani a kedvencünket.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Glögg

A svéd glögg a skandináv területek forralt bora.

Hozzávalók:

  • 4 csésze bor
  • 3 csésze friss vagy fagyasztott áfonya
  • ¼ csésze barna cukor
  • 4 narancshéjcsík
  • 3 fahéjrúd
  • 5 szelet friss, meghámozott gyömbér
  • 5 kardamom
  • 5 szegfűszeg
  • 4 csésze almabor
  • ½ csésze mazsola

Elkészítés:

Öntsük egy nagy edénybe az áfonyát, 3 csésze bort, a barna cukrot, a narancshéjat, a fahéjat, a gyömbért, a kardamomot és a szegfűszeget.
Kezdjük el főzni, körülbelül 15 perc, míg az áfonya jól összeesik.
Kissé nyomkodjuk össze, pépesítsük a bogyókat, azután főzzük még 10 percig.
Szűrjük le, dobjuk el a narancshéjat és a fűszereket.
Tegyük vissza az edénybe, és keverjük hozzá a maradék bort, az almabort és a mazsolát.
Forraljuk fel újra, azután csökkentsük a hőt és hagyjuk rotyogni fedetlenül 15 percig.

A következő receptért lapozzon tovább!