A tanulmányok szerint a magas fehérjetartalmú reggeli hatására jóval gyorsabb lesz a fogyás, ráadásul a kilók sem kúsznak úgy vissza, mintha rendszeresen kihagynánk azt. A fehérje a fenntartható fogyás és testsúly kulcsfontosságú eleme, hiszen elősegíti a telítettség érzését. Különösen fontos, hogy a hosszú alvás után beindítsuk az anyagcserét, újraenergizáljuk az agyat és fenntartsuk a vércukorszint egyensúlyát.

1. A fehérje emésztése hosszabb ideig tart, fokozza a teltségérzetet, tovább érezzük magunkat jóllakottnak. Így kisebb az esély, hogy túlegyük magunkat, vagy egészségtelen alternatívákat válasszunk ebédre.

2. A test több kalóriát használ el a fehérje emésztésére. Vagyis több kalóriát éget el, ami szintén az egészséges testsúly fenntartásához járul hozzá.

3. A szakértők úgy gondolják, hogy a fehérje segíti a ghrelin éhséghormon szabályozását, ami az éhségérzetért felelős.

Kattintson a képre, galéria nyílik!

Kattintson a képre, galéria nyílik a reggeliötletekkel!Forrás: Shutterstock

4. Egy, a Journal Obesity által 2011-ben közzétett tanulmány szerint: serdülőlányok MR-felvétele alapján megállapították, hogy a magas fehérjetartalmú reggeli csökkentette az agyban azokat a jeleket, amelyek felelősek az ételmotiváció és a jutalomvezérelt viselkedés irányításáért.

5. A sovány fehérje, például a tojás, a hal és a csirke bevonása a reggelibe, csodákat tehet a testünkkel.

A növényi eredetű fehérjeforrások, például a zab és a quinoa szintén hatékonyan idézik elő a teltségérzetet.