A gluténmentes desszertek is lehetnek ugyanolyan finomak, mint a hagyományos sütemények. Ha kipróbáljuk ezt a vaníliásmuffin-receptet, saját magunk tapasztalhatjuk meg.

Gluténmentes vaníliás muffin
Hozzávalók a tésztához:
- 150 g vaj, lágyítva
- 350 g cukor
- 2 tojás
- 1 és ½ teáskanál vaníliakivonat
- 305 g gluténmentes lisztkeverék
- 2 és ½ teáskanál sütőpor
- ½ teáskanál útifűmaghéj
- ½ teáskanál só
- 360 ml 2%-os tej
Hozzávalók a krémhez:
- 115 g vaj
- 226 g krémsajt, lágyítva
- 330 g porcukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1-2 evőkanál 2%-os tej
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra.
Keverjük össze egy tálban a vajat és a cukrot egy robotgéppel.
Lassan adjuk hozzá a tojásokat egyenként, majd a vaníliát.
Egy másik tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, az útifűmaghéjat, a sütőport és a sót.
Fokozatosan adjuk hozzá a száraz összetevőket a nedvesekhez, és jól dolgozzuk össze.
Adagoljuk a tésztát egy muffinpapírral kibélelt muffintepsire, majd süssük 15-20 percig.
Egy nagy tálban keverjük össze a vajat, a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát.
Fokozatosan adjuk hozzá a tejet.
Ha a muffin megsült, azután teljesen kihűlt, akkor egy habzsák segítségével díszítsük fel a krémmel.