Kuszkuszsaláta mennyei sült zöldségekkel vacsorára, a nyugodt alvásért

kuszkuszsaláta
Sült zöldséges kuszkuszsaláta a Konyhakiállítástól (február 28. – március 1.)
Vágólapra másolva!
Azt szokták mondani, hogy vacsorára érdemes olyan ételt fogyasztani, ami nem üli meg a gyomrunkat. Így biztosíthatjuk magunknak a nyugodt alvást és az édes álmokat. Ez a kuszkuszsaláta a zöldségeknek köszönhetően tápanyagokban gazdag, laktató, ugyanakkor nem üli meg a gyomrot, tehát remek választás vacsorára az egész családnak. Próbáljuk ki!
Vágólapra másolva!
Sült zöldséges kuszkuszsaláta a Konyhakiállítástól (február 28. – március 1.) Forrás: Konyhakiállítás

Sült zöldséges kuszkuszsaláta

Hozzávalók a sült zöldségekhez:

  • 1 db kisebb édesburgonya
  • 1 db kisebb cékla
  • 1 db kisebb sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj, só, bors

Hozzávalók a kuszkuszhoz:

  • 10 dkg kuszkusz
  • 1,5 dl forró víz
  • fél citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 kis marék friss koriander
  • 1 szál újhagyma
  • só, bors

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • 1 marék gránátalmamag
  • 10 dkg natúr növényi sajt

Elkészítés:

Szeleteljük fel vékonyan az édesburgonyát, a céklát és a répát.
Sózzuk, borsozzuk, öntsük le az olajjal és süssük 220 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
A kuszkuszt keverjük össze a római köménnyel, a kurkumával, egy csipet sóval és borssal.
Öntsünk rá forró vizet, keverjük át, fedjük le és hagyjuk állni 10 percet. A 2. és az 5. percben keverjük át alaposan villával.
Aprítsuk fel a koriandert és az újhagymát. A kész kuszkuszt keverjük össze az olívaolajjal, a citromlével, a korianderrel és az újhagymával.
Ha elkészültek a sült zöldségek, azokat is forgassuk bele.
Szedjük tányérra, morzsoljuk rá a növényi sajtot és szórjuk meg gránátalmamaggal.
Jó étvágyat hozzá!