A narancs segíthet az elhízás kezelésében

narancs
Vágólapra másolva!
A legújabb tanulmány szerint a narancs segíthet az elhízás kezelésében és a fogyásban. Tele van antioxidánsokkal, gyulladásgátló tulajdonságokkal, alacsony a kalória- és a zsírtartalma. Ó, és persze nem elhanyagolható tény, hogy akár magában, akár lé vagy turmix formájában fogyasztjuk, mindenhogy nagyon finom.
Vágólapra másolva!

A Nyugati Egyetem Robarts Kutatóintézetének kutatói rájöttek, hogy napi körülbelül két és fél pohár narancslé segíthet az elhízás kezelésében,

csökkentheti a szívbetegségek és a cukorbetegség kockázatát.

A csapat felfedezett egy nobiletin nevű molekulát a narancsban és a mandarinban, amely jelentősen megelőzheti és kezelheti az elhízást. Az eredményeket a Journal of Lipid Research-ben tették közzé.

Forrás: Shutterstock

Murray Huff kutató elmondta:

A csoport megvizsgálta a nobiletin hatását egereken. Két csoportra osztották őket: az egyik csoportot magas zsír- és koleszterintartalmú ételekkel táplálták, és mellé nobiletint is adtak. A másik csoport viszont nem kapott nobiletint.

Felfedezték, hogy azok az egerek, akik kaptak nobiletint, észrevehetően vékonyabbak voltak,

alacsonyabb volt az inzulin és a vérzsírok szintje a szervezetükben, összehasonlítva azokkal az egerekkel, amik csak magas zsír- és koleszterintartalmú táplálékot ettek.

Huff azonban azt állítja, hogy ő és csapata a Robarts Kutatóintézetben még mindig nem tudta pontosan meghatározni, hogyan működik a nobiletin. A következő lépés az, hogy erre fény derüljön, aztán pedig hogy ezeket a vizsgálatokat embereken is elvégezzék.