Nemcsak mi magunk, de az étkezéseink is hajlamosak beleszürkülni a hétköznapokba. Vigyünk egy kis színt az életünkbe azzal, hogy ezúttal nem ugyanazokat az unalomig ismételgetett fogásokat készítjük, mint eddig. Próbáljuk ki a csirkenyalóka receptjét, amelyet előételnek, de körettel akár főételnek is fogyaszthatunk.

Csirkenyalóka. A kép csak illusztráció!Forrás: Shutterstock

Csirkenyalóka

Hozzávalók:

  • 200 g darált csirkemell
  • ¼ evőkanál garam masala
  • 1 közepes, apróra vgáott hagyma
  • 2 csipet só
  • ¼ evőkanál korianderpor
  • 1 és ½ evőkanál olaj
  • 1 evőkanál apróra vágott korianderlevél

Elkészítés:
Tegyük egy tálba a darált húst, a garam masalát, a korianderport, a sót, az olajat és a hagymát.
Keverjük jól össze kézzel, azután készítsünk belőle gömböket.
Szúrjunk fel belőle hármat egy saslik pálcikára.
Süssük meg a sütőben vagy pirítsuk meg egy kis olajon.
Szórjuk meg az apróra vágott korianderlevéllel, tálaljuk burgonyapürével vagy salátával.