A mogyorókrémes szendvicset nem kell túlgondolni: csak megkenjük a kenyereket és már kész is. Pedig milyen finom lenne eperrel vagy málnával! Ó, és persze szederrel is! Sőt, van egy hozzávaló, amihez szintén nagyon jól passzol a mogyorókrém, ezzel azonban talán sosem fogyasztanánk.

Forrás: shutterstock.com

Hitte volna, hogy a kék sajt és a csokoládé- vagy a mogyorókrém ilyen jól megférnek egymással? Nem? Pedig meglepően jól működnek együtt. Talán most szkeptikus a receptet illetően, de próbálja ki és máris nem lesz az!

Először vágja vastag lapokra a kék sajtot és egy kicsit pirítsa meg serpenyőben vagy grillen.

Közben kenje meg csokoládé- vagy mogyorókrémmel a kenyereket vagy a zsömlét. Amint a sajt egy picit megolvadt, tegye a krémes felületre.

Még finomabb lesz a végeredmény, ha a kenyeret egy kis vajon megpirítja, utána keni rá a krémet. Az ízekben gazdag szendvicset eheti tízóraira, de akár uzsonnára is.