Azok a kávékedvelők, akik szívesen próbálnak ki extrém találmányokat, mint a vajas vagy a brokkolis kávé, biztosan értékelnék a denevérnyálas kávét is. Egyelőre Costa Rica és Madagaszkár környékén elterjedt, és meglehetősen drága.

A denevéres kávét a jamaicai gyümölcsdenevérnek köszönhetjük. Ő az ugyanis, aki a kávégyümölcsöt rágcsálja, nyalogatja, így nyeri ki belőle az ízeket. Viszont a kávébabot nem szereti, azt mindig hátrahagyja.

A kép csak illusztráció!Forrás: Origo

A lényeg, hogy a denevérnyál reakcióba lép a megmaradt gyümölccsel és magával a babbal is, amelynek köszönhetően a babból készült kávé

egyedülállóan sima, gyümölcsös, virágos ízű lesz és egyáltalán nem savas.

Madagaszkáron Bourbon pointu kávénak hívják, amelynek kilója 200 euró, ami körülbelül 67 000 forint.