Mi köze van a denevér nyálának a kávébabokhoz?

2020.03.12. 09:00

Azok a kávékedvelők, akik szívesen próbálnak ki extrém találmányokat, mint a vajas vagy a brokkolis kávé, biztosan értékelnék a denevérnyálas kávét is. Egyelőre Costa Rica és Madagaszkár környékén elterjedt, és meglehetősen drága.

A denevéres kávét a jamaicai gyümölcsdenevérnek köszönhetjük. Ő az ugyanis, aki a kávégyümölcsöt rágcsálja, nyalogatja, így nyeri ki belőle az ízeket. Viszont a kávébabot nem szereti, azt mindig hátrahagyja.

A kép csak illusztráció!Forrás: Origo

A lényeg, hogy a denevérnyál reakcióba lép a megmaradt gyümölccsel és magával a babbal is, amelynek köszönhetően a babból készült kávé

egyedülállóan sima, gyümölcsös, virágos ízű lesz és egyáltalán nem savas.

Madagaszkáron Bourbon pointu kávénak hívják, amelynek kilója 200 euró, ami körülbelül 67 000 forint.

TOVÁBBI ÉRDEKES CIKKEK, RECEPTEK AZ ORIGO GASZTROROVATÁBAN: