Amikor meghalljuk a pizza szót, azonnal a kedvenc fajtánk jut róla az eszünkbe: kinek a négysajtos, kinek a magyaros, kinek az ananászos. Mostanra azonban felütötte a fejét egy új őrület is, a gyümölcspizza, amelyen nem sajt és sonka, hanem kivi, szőlő és eper a feltét. Készítsük el már ma!

Gyümölcspizza
Hozzávalók a tésztához:
- 150 g cukor
- 190 g liszt
- egy csipet sütőpor
- egy csipet só
- 113 g vaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 nagy tojás
Hozzávalók a krémhez:
- 340 g krémsajt
- 57 g vaj
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 140 g porcukor
Hozzávalók a feltéthez:
- 7-10 eper, szeletelve
- 5-6 kivi, szeletelve
- 1 mangó, szeletelve
- ½ csésze áfonya
- 1 kis fürt szőlő, leszemezve
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a vajat, a cukrot a tojást és a vaníliát.
Adjuk hozzá a lisztet, a sütőport és a sót. Dolgozzuk jól össze.
Tegyük félre 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 176 fokra. Béleljünk ki egy pizzatepsit sütőpapírral, aztán nyomkodjuk bele a tésztát.
Süssük 12 percig, aztán hagyjuk kihűlni.
A krémhez konyhai robotgéppel keverjük össze a krémsajtot, a vajat, a porcukrot és a vaníliát.
Kenjük meg vele a tésztát, azután rendezzük el rajta a gyümölcsöket.
Kész is a gyümölcspizza!